VBO biedt alle watersportcursussen in 2013 en op zoek naar mensen die een carrièreswitch uit of naar de watersport maken

PERSBERICHT
Dongen – Dankzij goed overleg met de examencommissie (VAMEX) is VBO, als grootste landelijke opleider, perfect voorbereid op het vernieuwde vaarbewijsexamen. Via de site www.watersportcursussen.nl kunt u de bijlage met de meest recente aanvullingen gratis downloaden. Deze bijlage vormt samen met de Studiewijzer Klein Vaarbewijs 1 & 2 de meest optimale voorbereiding op het nieuwe vaarbewijsexamen.
Natuurlijk kan het ook online en deze maand met gratis cursusboek (€ 21,95). Toch liever een mondelinge cursus? Geen probleem, VBO heeft dag- en avond cursussen, wat u maar wilt.
VAMEX adviseert het meest recente cursusmateriaal te gebruiken
Voor examenkandidaten vaarbewijs is het van groot belang alleen de meest recente versie/druk van cursusboeken te gebruiken en zich te vergewissen dat de nieuwe onderwerpen hierin ook zijn opgenomen
Theoretische Kustnavigatie (TKN)
In februari starten de cursussen TKN het examen is 20 april. Voor mensen die de zee op gaan, is zo’n cursus eigenlijk een must. Het geeft net een stukje meer dan het Klein Vaarbewijs 2. Eerder beginnen kan, ook deze cursus is er in een online versie.
Marifonie en Marcom-B
Een marifoon is onontbeerlijk voor iedereen die op de doorgaande vaarwegen met veel beroepsvaart vaart. Met de marifoon kun je contact onderhouden met het overige verkeer. Het is een uniek veiligheidsapparaat waar wegverkeer jaloers op kan zijn. Voor zee is er een aangepast apparaat. Vaarbewijsopleidingen (VBO) is door de minister aangewezen als landelijk examinator voor Marifonie (binnenvaart) en Marcom-B (zeevaart).
Short Range Certificate (SRC)
Het SRC is een prima en goedkoop alternatief voor het lastige en ook dure Marcom-B. Vaarbewijsopleidingen verzorgt samen met de erkende Belgische opleider Amaracom SRC opleidingen in Nederland.
SNP Media zoekt watersporters die een carrièreswitch willen maken
SNP Media, bekend van ‘Ik Vertrek’, werkt samen met omroep Max aan een nieuw programma over mensen die bezig zijn met een carrièreswitch. Speelt u met de gedachte om voor uzelf te beginnen, bent u bezig met onderzoek of omscholing of bent u op een andere manier bezig met de eerste stappen? Uw verhaal kan anderen inspireren om zelf ook de stap te wagen!
Bent u bezig een carrièreswitch te maken of wilt u dat graag gaan doen? Waagt u eindelijk de sprong in het diepe om uw passie te volgen? Bedenkt u na jaren van hetzelfde werk dat het nú tijd is voor iets nieuws, hoe moeilijk dat misschien ook is.
SNP Media zoekt naar mensen tussen de 40 en 60 jaar die in de watersport werkzaam zijn en iets heel anders willen gaan doen en mensen die iets heel anders doen en in de watersport aan de slag willen.
Bent u geïnteresseerd in deelname of heeft u vragen, mail dan uw gegevens (mailadres, leeftijd, telefoonnummer, een korte omschrijving van uw verhaal en een foto) naar droombaanmax@snpmedia.nl en de redactie neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.
Meer informatie www.watersportcursussen.nl