VBO Watersportcursussen start opleiding 'Instructeur Klein Vaarbewijs' en 'Stuurbrevet' in Amsterdam en Antwerpen

PERSBERICHT
Amsterdam, Antwerpen – VBO begint 2017 met een vernieuwde opleiding tot instructeur Klein Vaarbewijs (Nederland) en Stuurbrevet (België). De opleiding is bedoeld voor enthousiaste watersporters die hun kennis graag willen delen met andere vaak beginnende watersporters. Een goede instructeur is meer dan iemand die een cursus draait; hij weet waar hij het over heeft en hoe hij het moet overbrengen.
Veel veranderd
De afgelopen jaren is er veel veranderd zowel in de wetgeving en examinering als in de manier van lesgeven. Het schoolbord met bordkrijt is ververvangen door smartbord en smartphone. Het een is niet beter dan het ander, het is anders. De kunst is om het goede te behouden en het te combineren met handige tools uit de digitale wereld. Beide elementen zijn verwerkt in deze opleiding
Nieuw en verfrissend
De opleiding is geschikt voor zowel mensen die willen gaan beginnen met het geven van vaarbewijslessen als voor de ‘oude rotten’ in het vak. Voor de laatste categorie is het een prima opfriscursus.
De opleiding
De opleiding bestaat uit (bij)scholing op het gebied van specifieke nautische kennis en training in kennisoverdracht en moderne onderwijstechnieken. In de cursus wordt hele examenstof voor Klein Vaarbewijs I en II behandeld. Alles komt uitgebreid aan de orde. Kandidaten zonder nautische achtergrond zullen flink wat extra tijd moeten investeren in wet- en regelgeving. Kandidaten zonder onderwijservaring moeten extra tijd en energie steken in de moderne manier van lesgeven, meer begeleider minder schoolmeester.
Wat kun je ermee?
Als je de opleiding met goed gevolg hebt doorlopen kun je:
• als zelfstandig instructeur aan de slag,
• cursussen geven binnen een eigen bedrijf, organisatie of vereniging,
• cursussen verzorgen voor Vaarbewijsopleidingen (VBO).
Informatie bijeenkomst op zaterdagmiddag 11 februari in Amsterdam en zaterdagmiddag 18 februari in Antwerpen.
Meer informatie www.watersportcursussen.nl of bel 0162 323396 (Vaarbewijs) en op www.stuurbrevetonline.be of bel 0479 793146 (Stuurbrevet).