123 stickers

Scheepstoilet

Veel boten legen hun vuilwatertank in het meer, Tweede Kamer wil slot op wc’s op schepen zodat er geen poep meer in het water komt

Watersporters lozen nog altijd hun vuilwatertank in meren en plassen. Dat moet eindelijk afgelopen zijn, vinden de Unie van Waterschappen en de Tweede Kamer. De toiletten van pleziervaartuigen moeten worden verzegeld, zodat dit niet meer kan.

Lees verder op Eenvandaag.avrotros.nl

7 Berichten

 • Jan Van Nieuwland

  2 weken geleden / 15 oktober 2021 om 15:01 uur

  Je zou bijvoorbeeld een septic tank in je ruim kunnen plaatsen.Het is dan wel de bedoeling dat je geen bacteriën dodende schoonmaak middelen in je tank loost.Deze zuivert zichzelf door er bacteriën in te doen .Als de tank na verloop van tijd vol is gooit hij dmv een overstort ,E.coli vrij afvalwater in het oppervlakte water.Zo ben je niet afhankelijk van afname stations.Dit is al een eeuwenoud systeem wat boeren vroeger gebruikte.Zij gooide dan een dood konijn of dode kip in de tank om de tank van de juiste bacteriën te voorzien.Let wel geen chloor wc eend maar bijvoorbeeld groene zeep gebruiken

  • w.kraaijeveld

   2 weken geleden / 15 oktober 2021 om 18:03 uur

   Geachte heer Van Nieuwland,

   als ik u goed begrijp, zorgt de groene zeep ervoor dat er een bacterie in de tank komt, die de E.coli neutraliseert en zodoende kunnen we het afvalwater E.colivrij lozen.
   Als het zo makkelijk is, dan neem ik aan dat dit wetenschappelijk onderbouwd kan worden.

  • Jaap

   2 weken geleden / 16 oktober 2021 om 13:53 uur

   Boten liggen niet stil en gaan schuin in de golven. Een overstort kan dan ineens lager liggen en te vroeg de boel overboord gooien of omgekeerd kan er dan water vanuit buiten naar binnen komen.
   Een overstort op een boot is dus niet mogelijk. Plus je houdt wel een vaste massa over die je ook weer kwijt moet. En vergeet niet dat het werk van de bacteriën nare luchtjes geeft en in een afgesloten ruimte die een boot is, is dat niet fijn en kan zelfs gevaarlijk zijn. Dus wat op de boerderij werkt zal op een boot niet werken. Ook zijn de meeste boten niet zo groot dat er ruimte is voor een sceptictank.

   Er bestaan al vuilwatertank systemen voor schepen en zelfs waterzuiveringssystemen. Die laatsten helaas onbetaalbaar en aan beide oplossingen kleven veel bezwaren.

 • gvzeist

  2 weken geleden / 15 oktober 2021 om 17:51 uur

  Als de beroepsvaart het voorbeeld geeft doe ik mee

 • S. Siebenga

  2 weken geleden / 15 oktober 2021 om 22:40 uur

  Waarom is deze wettelijke bepaling niet van toepassing op de charteraars, passagiers vaart of binnenvaart? Deze schepen mogen tot 49 personen vrij lozen op het oppervlakte water. En ze gaan er maar van uit dat alle pleziervaartuigen tegelijkertijd in de zomer een paar maanden varen en allemaal overboord kakken. Waarom zoekt de overheid niet naar een middel dat poep onschadelijk maakt in een vuilwater tank ipv tanks verzegelen? Dat zou een hoop geld kunnen schelen zo wel voor de boot bezitter als voor de overheid. Ik vind dat er niet over nagedacht is. Door zo iets onzinnigs te beslissen om tanks te verzegelen.

 • E W Ricken

  2 weken geleden / 16 oktober 2021 om 17:16 uur

  Daar gaan we weer met het groene vooruitzicht,
  het verzegelen van toilet afvoeren gaat vooraf aan het belasting betalen voor je dieseltje of registratie, Maar nu even het gevolg onder ogen willen zien ;
  – voor het aantal inname punten moet worden betaald en ze zijn er nauwelijks
  – De te verwachten omslag deels naar chemische toiletten zijn bij clandestien legen tig x gevaarlijker voor het milieu
  – de handhaving faalt bij voorbaat en heeft geen vat op wat er voortaan over boord gaat.

 • Lars

  2 weken geleden / 16 oktober 2021 om 17:39 uur

  Meneer van Nieuwland mag ik vragen
  Groene zeep in de tank, of is het gele driehoekzeep, hoeveel dan wel en hoe vaak bij welke inhoud. Wie heeft daar in Nederland ervaring mee ( in de States schijnt dit al op e.o.a. wijze te worden toegepast ) heb hier echter nog geen goedkeuring voor gezien , laat staan een leverancier.
  Als er daarmee water overboord mag worden gezet, want onderdoor worden we verzegeld, ka waar blijven we dan met de sludge-rest
  in de tank.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X