Informatie voor de watersporter

Veel nautische kunst bij GalleryMaritime in Middelburg én New York

PERSBERICHT
gallerymaritime_nyMiddelburg, New York – De Nederlandse Consul Generaal, Rob de Vos, verwelkomde GalleryMaritime Middelburg in New York met de expositie van de Nederlandse Zeeschilders, waaronder 2 Zeeuwse kunstenaars. Op 5 april 2014 opende hij de expositie Dutch Light Sails to NY in aanwezigheid van 176 gasten, waaronder museum- directeuren, conservators, verzamelaars, liefhebbers van moderne kunst en publicisten.
GalleryMaritime nam, samen met Stichting Maritime Art & Design (MAD) Middelburg, de organisatie van deze kunstexpeditie op zich. Om met meer dan 100 kunstwerken (schilderijen en sculpturen) neer te strijken op ‘Sailors Snug Harbor, het landgoed op Staten Island dat Robert Randall in 1801 bij testament beschreef als return of interest voor het vermogen dat de familie Randall in de scheepvaart vergaarde.
Tot 1976 genoten bejaarde en gehandicapte zeelui een vorstelijke verzorging op Snug Harbor. De financiering daarvan werd al die tijd door fundraising bijeengebracht. En, dankzij de inspanning van Jacky Kennedy, behield het landgoed zijn gebouwen, omliggende parken en tuinen en bleef het uit de gretige handen van projectontwikkelaars.
Onderdeel van de expositie ‘Dutch Light Sails to NY’ is een, door elk van de deelnemende kunstenaars, gecreëerde verbeelding. Dit tribuut aan New York is bijeengebracht in een poster die als insert onderdeel uitmaakt van de catalogus. Wie er niet bij was en toch volledig op de hoogte wil zijn van ‘the present State of Dutch Maritime Art’ kan de full colour kunstcatalogus met foto’s van alle werken en informatie over de kunstenaars voor € 5,00 (excl.verzendkosten) bestellen of afhalen bij GalleryMaritime.
In GalleryMaritime Middelburg is op dit moment de expositie VUURTORENS en ZEESCHEPEN nog tot en met 24 mei 2014 te bezichtigen.
Meer informatie www.gallerymaritime.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht