Veel RIB’s en het mega ‘Sail-evenement’ van 2012 ‘Tonnerres de Brest’ op Salon Nautique in Parijs

Parijs – Alle bekende Europese merken zijn op het Franse feestje vertegenwoordigd, van Linssen tot Jeanneau. Maar wat op de grootste indoor Franse watersportbeurs (die tot en met zondag duurt), direct opvalt, is het grote aantal RIB’s. De Adrenalina 9.5, een eyecatcher van 9,42 meter en een snelheid van 101 km per uur is niet voor zachtgekookte eitjes. Dat blijkt ook wel uit de prijs, het standaardmodel kost liefst 136.270 euro. “Maar dan mag je wel zelf de kleur van de bekleding uitkiezen”, verontschuldigt de verkoper zich.

Naast het overbekende Zodiac, dat zich met veel kleine boten presenteert, zijn de RIB’s van Sillinger, Sacs, Lomac, Asso, Nuova Jolly en BlackFinn ook niet mis. Stuk voor stuk rubbermonsters die je niet snel op de Vecht snel zult tegenkomen.

Sail in Frankrijk
Het Sailevenement Tonnerres de Brest pakt overigens in juli groots uit. In de Bretonse haven worden meer dan 15.000 boten verwacht. Daarnaast is er een grootst festival met meer dan 2000 artiesten. Erelanden in 2012 zijn Indonesië, Noorwegen, Marokko, Mexico en Rusland. Die zullen vooral met marinevoertuigen komen. Daarnaast staan de vissersboten dit jaar in het zonnetje. “We willen een festival voor iedereen zijn. Dus er zijn ook historische schepen, moderne onderzoeksschepen, zeilboten en motorboten”, aldus directeur Marc Dufournaud van Brest Nautique. (De Telegraaf)