123 stickers

Veel watersporters zullen de kosten om in 2025 verplicht ‘uitstootvrij’ in Amsterdam te varen niet kunnen opbrengen

Amsterdam – Alle boten die in Amsterdam varen moeten in 2025 uitstootvrij zijn. De rondvaartbranche is niet de enige die zich aan de nieuwe regels moet houden. Iedereen die met een boot op het Amsterdams binnenwater wil varen, wordt op hoge kosten gejaagd. Net als de vele jachthavens. Die vrezen hun eventuele investeringen nooit te kunnen terugverdienen.

En daar is de laatste maanden erg weinig aandacht voor, vindt branchevereniging Hiswa. Gerdina Krijger wil de alarmbellen luiden, maar krijgt bij de gemeente geen gehoor. „Tijdens raadsvergaderingen waarbij de zogeheten Nieuwe Vaarnota wordt besproken, gaat steevast alle aandacht naar de rondvaartbranche toe. We zijn vorige maand naar de raadsvergadering geweest. De rondvaartbranche kwam in zulke groten getale inspreken, dat de inspreektijd werd verkort tot anderhalve minuut per persoon. Daardoor kwamen andere belanghebbenden, waaronder wij, het watersportbedrijfsleven, niet aan bod.” (De Telegraaf)

1 Bericht

 • Georges JANSSENS - maritiem en logistiek journalist

  3 jaren geleden / 3 mei 2019 om 19:46 uur

  Als men niet eens een regelgeving vooropzet dan komt men er nooit.
  We moeten in de toekomst onze uitstoot van verbruikte energie zo terugschroeven dat we voldoen aan de moderne milieu eisen.
  Dat er politiek gezien -zoals ik lees voor Amsterdam- geen voldoende aandacht aan besteed wordt is een trieste zaak; hier wil ik niet alleen met de vinger wijzen naar Amsterdam, want elders kampt men met dezelfde wil en onwil.
  Aandrijvingen met een zero emissie moeten dus worden aangewend.
  Ombouw of nieuwbouw zijn investeringen en dat vraagt een aanpak die niet alleen de gebruikers aanbelangt maar ook de betrokkenen die instaan voor fabricatie, inbouw, onderhoud, financiering, enz..
  En dat zou een taak zijn voor de politiek om die allen samen te brengen en naar goede oplossingen te zoeken.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X