Informatie voor de watersporter

Veiling van bijzondere scheepsmodellen en maritieme schilderijen in het Nationaal Baggermuseum te Sliedrecht

PERSBERICHT
Sliedrecht – In de expositiezaal van het Baggermuseum staan ruim vijftig schitterende historische scheepsmodellen uit de collecties van de bekende Nederlanders Huub in ‘t Hout, Hans Eschauzier opgesteld. Van C.A. De Vries worden fraaie nautische schilderwerken tentoongesteld.
De indrukwekkende collectie bestaat uit schepen voor de visserij en de koopvaardij, alsmede een aantal marinevaartuigen. Huub in ‘t Hout vervaardigde zijn modellen, Hollandse zeilende bedrijfs-vaartuigen, allemaal zelf; het zijn juweeltjes van modelbouwtechniek. Hans Eschauzier heeft door zijn betrokkenheid bij het Nederlandse Scheepvaart Museum in Amsterdam een uiteenlopende verzameling historische scheepsmodellen bijeengebracht. Zijn nalatenschap wordt nu geveild. De Vries is een van Nederlandse beste maritieme schilders en een deel van zijn oeuvre komt voor de eerste keer onder de hamer. Deze collecties zullen worden geveild door het sinds 1839 bekende veilinghuis A. Mak uit Dordrecht. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan het educatieve programma van het museum.  
Vanaf heden kunt u tijdens uw bezoek aan het Nationaal Baggermuseum naar de collecties komen kijken.
De veiling wordt gehouden op maandag 23 januari 2012 vanaf 19:30 uur in het Baggermuseum. Wie aan de veiling wenst mee te doen,  dient een biedformulier aan te vragen bij Veilinghuis A. Mak. Het biedformulier kan ook worden verkregen via de website van A. Mak. (Maritiem Nieuws, Mak Veilingen, Baggermuseum)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht