windverwachting

Velocitek brengt 's werelds lichtste race kompas voor zeilers PRISM op de markt via More Marine

PERSBERICHT
Leimuiden, San Mateo (VS) – Het in California gebaseerde Velocitek, introduceert de PRISM. De PRISM is een volledig uitgekleed race kompas met ongekende precisie samen met een enorm display in een kleine behuizing. Met maar 137 gram is de PRISM s ’werelds lichtste race kompas.
De PRISM gebruikt een elektronische 3-assig vaste toestand magnetometer. Deze technologie is ontwikkeld voor ruimtevaart toepassingen, en de Prism levert hierdoor de beste prestaties van alle kleine kompassen op de markt. Deze technologie geeft een directe koers aan zonder schommelingen of vertragingen.
De PRISM gebruikt alleen magnetische input voor zijn koers, heeft geen geheugen, geen invoer door gebruikers en voert geen rekenfuncties uit. Hierdoor is het kompas legaal in alle klasse die een elektronisch kompas toelaten.
Specificaties:
– De PRISM is 29.8mm hoog
– De cijfers zijn te lezen tot 12 meter
– Voorzien van een zonnepaneel met back-up batterij. Zonder zonlicht is de PRISM tot wel 24 uur online
– Geen GPS technologie, in overeenstemming met alle klaseregels die een elektronisch kompas toestaan
De PRISM is ontworpen in samenwerking met deelnemers van de “US Olympic Team” en is al gebruikt om de “Etchells World Championship” te winnen.
Steve Benjamin – Olympische Zilver winnaar, meervoudig Wereld kampioen en US Rolex yachtsman van het jaar.
“De PRISM is een onmisbaar instrument op onze Etchells. Vanaf het roer zijn de schermen groot en gemakkelijk te lezen. De kompas koers is zeer precies en maakt het mogelijk om winst uit elke shift te halen”.
Dave Hughes- Olympische zeiler US heren 470, meervoudig wereld kampioenen US Sailing Team lid.
“De PRISM’s cijfers zijn groot genoeg voor iedereen in het Etchells team om makkelijk af te lezen. Hij is zo ligt dat het de overduidelijke keus was op de 470. De PRISM is makkelijk in een oogopslag te lezen, vanaf de draad op de 470 is dat een enorm competitief voordeel op internationaal niveau waar elk detail telt.”
De Velocitek Prism is vanaf nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 395,- incl btw
Meer informatie www.moremarine.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X