Vendée Globe deelnemer Pieter Heerema woedend op de B&G autopilot en support

Parijs – De Nederlandse deelnemer aan de Volvo Ocean Race Pieter Heerema (65) maakt korte metten met de Franse dealer van zijn B&G autopilot. Het zal zelfs zijn ‘laatste Kerst als ondernemer’ worden, belooft hij hem vanaf de zuidelijke Indische Oceaan.

De boosheid komt voort uit het feit dat zijn automatische piloot eigenlijk al sinds de start niet goed functioneert en de boot onder zware omstandigheden regelmatig uit het roer doet lopen. Resultaat een ‘No Way Back’ die in één nacht drie keer plat gaat, flapperende zeilen, een reusachtige rommel in de kajuit en een doodvermoeide Heerema, door de situatie keer op keer weer onder controle te moeten krijgen.

Heerema praat over ‘inferieur materiaal en slecht geïnstalleerd’. “‘t Was allemaal last minute en niet gecontroleerd.” Wanneer hij contact opneemt met zijn leverancier, geeft deze in het geheel ‘niet thuis’ ondanks zijn ‘standby agreement’. Hij antwoordt niet op emails en neemt de telefoon niet op. Heerema: “Ze namen m’n geld en zeiden doei. Het is bijna crimineel en zo zal ik het behandelen ook. Dit laat ik niet voorbijgaan. Ze laten me hier gewoon stikken middenop de oceaan duizenden mijlen van alles verwijderd.” Dat laatste geeft de eerste Nederlandse zeiler in deze bijzondere wedstrijd misschien nog het slechtste gevoel, met dit statement als resultaat… (Nauticlink, Zeilen)

1 Bericht

 • Susanne van Drongelen

  6 jaren geleden / 28 februari 2017 om 16:45 uur

  Mijnheer Heerma,
  Met alle grootste respect je bent er bijna. Ongeloofelijk geen back up instuctie auto pilot op dd Franse slag (respectloos). Get them out of business. Begrijp de frustratie goed. Zelf ben ik met kaptein van Banjul Dakar naar de Azores gezeild (21dagen). Houten sloep 9 meter met arius en sextant Greenwich meantime 12.00 on the dot via wereldontvanger zonnetjes schieten. Dus jou reis is best luxueus.
  De aankomst wordt zo emotioneel wauw ik huil voel met je mee!
  P. S. Eigenlijk als solicitatie procedure sail proof yourself Solo is an achiefment
  Behouden vaart

  Susanne van Drongelen

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X