windverwachting

Vereniging 'de Nije Sylpream' stuurt aan op eenheidsklasse en viert 10 jarig bestaan met unieke wedstrijd

PERSBERICHT
nijesylpream2Koudum – Op 23 augustus a.s. vindt vanaf het starteiland aan het Sneekermeer een unieke race plaats ter viering van het 10 jarig lustrum van vereniging “de Nije Sylpream” . Enkele wedstrijd Regenbogen zullen het opnemen tegen de snelste pramen van de vereniging. Acht meter traditioneel hout tegen elf meter nieuw staal.
Op 28 januari 2004 is vereniging De Nije Sylpream opgericht. Uitgangspunt van de vereniging is de zeilpraam die ontworpen is door Scheepswerf Jelle Talsma. Scheepswerf Blom uit Hindeloopen heeft het ontwerp op de computer geperfectioneerd, en stelde een snijpakket samen, waarvan de zeilpraam gebouwd kan worden. “De romp van het schip heeft de traditionele vorm, maar het onderwaterschip is super aerodynamisch. Met 60 vierkante meter tuig zeilt het als een trein!”
De vereniging heeft als doel te bevorderen dat er een eenheidsklasse voor nieuw te bouwen zeilpramen ontstaat en dat hiervoor strakke bouweisen worden gehanteerd. Inmiddels zijn er 21 pramen gebouwd waarvan er 16 stuks regelmatig aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden meedoen.
De Nije Sylpream is een strikte eenheidsklasse. Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet voor erkenning als eenheidsklasse door het Watersportverbond (K.N.W.V.) Daarmee wordt de Nije Sylpream de eerste platbodem welke officieel erkend wordt als eenheidsklasse.
Meer informatie www.denijesylpream.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X