123 stickers

Vereniging SK vloot viert in het Hemelvaartsweekend haar eerste lustrum in de 'Gouden Ham' in Maasbommel

PERSBERICHT
skvlootHardinxveld-Giessendam – De leden van de Vereniging SK vloot gooien in mei de trossen los om in de ‘Gouden Ham’ in Maasbommel het eerste lustrum te vieren. De Activiteiten Commissie Zuid heeft inmiddels tal van activiteiten op de planning staan voor deze eerste mijlpaal.
Op 2 maart 2008 was met de oprichtingsbijeenkomst in het ‘Tuinhuis’ in Nijkerk de aftrap een feit. Zeventien potentiële leden besloten de Vereniging SK vloot op te richten met als motto ‘Plezier in varen en verhalen’. In een haast devote bijeenkomst, beleefd, aftastend en afwachtend zaten zij in de zaal. Op dat moment was de enige overeenkomst het bezit van een SK schip. Al snel was het ijs gebroken, werd er een bestuur gekozen en kreeg de vereniging een naam.
Inmiddels zijn er in de afgelopen jaren veel gezellige activiteiten ontplooid en menige jachthaven heeft de leden van de SK vloot mogen ontvangen. Het ledental van de Vereniging SK vloot is inmiddels uitgegroeid tot zevenenvijftig enthousiaste Nederlandse, Belgische en Duitse leden.
Om dit eerste jubileum te vieren heeft de Activiteiten Commissie Zuid in het Hemelvaartsweekend (9, 10, 11 en 12 mei 2013)  een vierdaags evenement georganiseerd in Maasbommel. Op Hemelvaartsdag komen de schepen vanuit alle windstreken aan in de “Gouden Ham”. Na het afmeren worden alle schepen gepavoiseerd en is er ‘s-avonds een gezellig samenzijn met een overheerlijke barbecue.
Vrijdagochtend besteden de schippers en bemanning, indachtig het motto van de Vereniging, aan het ophalen van verhalen met de andere leden. Rond het middaguur start het officiële programma rond het middaguur. Na een gezamenlijke maaltijd is er een bezoek gepland aan het museum “‘t Oude Ambacht Tin” in Alphen, waar het oude ambacht van tin gieten nog steeds wordt beoefend. Na een stevige avondmaaltijd heeft de activiteitencommissie een wijnproeverij op het programma staan.
De zaterdagochtend kan iedereen naar eigen inzicht besteden, daarbij zijn er mogelijkheden tot een Solex toertocht of een bezoek aan de nabij gelegen tuinen van Appeltern. ‘s-Middags staan alle schippers weer even aan het roer van hun schip en vaart de vloot naar restaurant ‘Moeke Mooren’. Daar staat een buffet klaar en worden de sportieve krachten gemeten met bowling en oud Hollandse spelen. De bemanningen overnachten aan de steiger van het restaurant.
Op zondag kan iedereen na een goede nachtrust en een lekker ontbijt weer vertrekken. Helaas nemen we dan weer afscheid tot het volgende evenement.
Meer informatie www.skvloot.nl en www.sk-jachtbouw.nl