Vergunningensysteem rondvaarten Amsterdam moet startende ondernemers meer kansen geven

AMSTERDAM –  Het Amsterdamse stadsbestuur moet de teugels aanhalen in de rondvaartbranche. Het huidige vergunningensysteem dat maar een beperkt aantal reders op de grachten toelaat, werkt illegale vaart in de hand. Startende ondernemers hebben nu geen enkele kans.

Dat staat in een rapport van onderzoeksbureau SEO dat vandaag wordt gepubliceerd. Op dit moment varen er zo’n honderd rondvaartboten in de Amsterdamse wateren. Daarnaast dobberen er zeker honderd schepen voor de verhuur zoals sloepen en salonboten. Vier grote rondvaartrederijen bezitten nu bijna alle vergunningen voor de commerciële passagiersvaart. (De Telegraaf)

1 Bericht

  • Jan

    10 jaren geleden / 17 oktober 2012 om 17:34 uur

    De Europese wetgeving schrijft dit al jaren voor. Het is alleen zo dat de Amsterdamse gemeente en Waternet zich niets aantrekken van de wet (dienstenrichtlijn 2009).

    Het is goed dat het SEO, dat door de gemeente en Waternet ingehuurd is, een zo’n kritisch rapport schrijft over het vergunningstelsel. Hopelijk begrijpt de gemeente nu dat het zo niet verder kan en er een eerlijker vergunningstelsel komt.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X