Verhuurders van boten profiteren voluit van het aanhoudende zomerweer

PERSBERICHT
Amsterdam – Het aanhoudende fraaie zomerweer geeft veel drukte op het water. Het watersportseizoen draait op de toppen van zijn capaciteit. Bootjes zijn nauwelijks nog te huur, jachthavens krijgen meer passanten dan ooit en veel zeilscholen verwelkomen nieuwe cursisten. HISWA Vereniging, brancheorganisatie van ondernemers in jachtbouw en watersport, merkt dat de grote vraag tot veel positiviteit onder aangesloten leden leidt, zo blijkt een steekproef.

Bootverhuurders doen goede zaken dankzij de aanhoudende zomer van 2018
Bij watersportschool Frissen in Roermond is de stemming heel positief. Eigenaar Erik Frissen wijst op de 40 kinderen die aan de lunch zitten in zijn accommodatie. Vijf dagen lang komen ze iedere dag zeilen. “Dit is pas de eerste week van de zomervakantie. Er volgen nog zeven weken. De zeilschool zit met de huidige capaciteit helemaal vol. Ook de verhuur van boten – van Whaly’s tot luxe sloepen – loopt goed. Vanwege het mooie weer wil iedereen het water op. Momenteel zijn er zelfs te weinig boten.” Frissen is ook participant in het initiatief ‘Zeilen zonder zorgen’, waarbij abonnementhouders bij negen zeilscholen een Polyvalk of Fox kunnen gebruiken. “Een succes; het aantal zeilabonnementen neemt alleen maar toe.”
Superseizoen
Ook bij De 1e Brabantse Zeilschool de Biesbos in Drimmelen is het een drukte van belang. Ze organiseren zes weken lang zeilkampen en die zitten allemaal vol. Bijna 70 kinderen staan aan de start van het eerste zeilkamp. Ze krijgen zeilles in een kielboot, Optimist, O’pen Bic of Laser Pico. Eigenaar Althea de Jong is meer dan tevreden. “Behalve voor de zeilweken, is er ook veel animo voor privélessen voor volwassenen in de kielboot van 16m2. Van vergrijzing heeft De Jong geen last. “Jongeren die hier zeillessen komen volgen, vragen we later om zeillessen te komen geven. Het bedrijf verhuurt ook motorkajuitboten, kano’s en sloepen. “Het is voor ons een superseizoen. Met het mooie weer is alles verhuurd. Ook neemt het aantal reserveringen toe. Zo zijn de sloepen op dit moment al voor meer dan een maand verhuurd!”
Zonnetjes
Op de Friese meren is het verhaal niet anders. Bauke Jonkman van Langweerder Sloep in Langweer: “Het is ongelofelijk: vanaf begin mei hebben wij al volle bak. Eerst vooral in de weekenden, maar nu de zomervakantie is begonnen, gaat de bootverhuur doordeweeks ook goed lopen. Een betere reclame dan goede weersvoorspellingen kunnen we niet hebben. Zolang de zonnetjes op Buienradar blijven staan, draaien wij overuren. Mensen kunnen bij ons sloepen en zeilboten huren, voor een dag of voor een langere periode. Zojuist boekte iemand spontaan nog vijf dagen erbij, zo’n zomer hebben we zelden beleefd.”
Geert Dijks, directeur van HISWA Vereniging, is blij met de toegenomen belangstelling voor de watersport. “Het lijkt deze zomer wel of iedereen wil varen. Gelukkig is het aanbod in de watersport in Nederland groot. We kennen een grote dichtheid aan watersportbedrijven; er zijn er genoeg waar watersportliefhebbers nog terecht kunnen. De watersport is een fantastische vrijetijdsbeleving, dat merken steeds meer Nederlanders. Onze campagne Welkom op het water, bedoeld om meer mensen te enthousiasmeren voor de watersport, heeft daar wellicht een steentje aan bijgedragen.”
Meer informatie www.hiswa.nl

1 Bericht

  • Frans Eekhout

    4 jaren geleden / 15 augustus 2018 om 22:34 uur

    Elk nadeel heeft z’n voordeel, kan de opwarming van het klimaat voor sommige sectoren gedurende een bepaalde periode ook positief werken en moeten we nu de vruchten plukken voor de toekomst. Als een volgende zomer minder goed weer kent, kunnen we nog altijd terug kijken op een goed 2018 vaarseizoen en wellicht laat zien dat Nederlanders zich nog altijd sterk verbonden voelt met het water. Mogelijk dat mensen inzien dat men er beroepsmatig ook zijn brood mee kan verdienen en dit een opstapje vormt om in de grote handelsvaart een mooie toekomst in te gaan. Beginnen met een zeilbootje of sloep en eindigen als officier op een groter schip, het kan zo maar gebeuren…! Ik wens iedereen een behouden vaart !
    Frans Eekhout

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X