Op Nauticlink vind je alle informatie die je als watersporter nodig hebt. Alles bij elkaar, op één plek!

Informatie voor de watersporter

OMRU Scheepsramen

OMRU Scheepsramen
OMRU Scheepsramen
OMRU Scheepsramen
OMRU Scheepsramen
OMRU Scheepsramen
OMRU Scheepsramen
OMRU Scheepsramen
OMRU Scheepsramen
OMRU Scheepsramen
OMRU Scheepsramen

Beschrijving

OMRU Scheepsramen is al meer dan 15 jaar een gevestigde naam in de wereld van de binnenvaart. Het bedrijf dat wordt geleid door Yvo en Peggy de Ruijter heeft zich gespecialiseerd in de productie, levering en montage van aluminium scheepsramen en scheepsdeuren. Die productie vindt volledig in eigen huis plaats in het Limburgse Echt, waar OMRU beschikt over moderne faciliteiten. En natuurlijk over een team van ervaren vakmensen.

Wie online actief is en regelmatig op Facebook of Linkedin zit, kan eigenlijk niet om OMRU Scheepsramen heen. Wekelijks worden er updates geplaatst over de vele projecten die in de binnenvaart worden gerealiseerd. De diversiteit aan opdrachten is groot. Niet alleen binnenvaartschippers vertrouwen op het vakmanschap van OMRU. Ook met een groot aantal (af)bouwers van motorschepen, tankers en werkboten is in de afgelopen jaren een goede relatie opgebouwd. Datzelfde geldt voor rederijen in de passagiersvaart. Daarmee heb je ook de belangrijkste toepassingsgebieden van OMRU-producten genoemd: binnenvaartschepen, passagiersschepen en werkboten. Die laatste categorie is overigens erg breed en omvat o.a. duwboten, sleepboten, boten voor hulp- en reddingsdiensten, pontons en veren.  

Scheepsramen én deuren
OMRU Scheepsramen is gevestigd in Echt, op slechts een paar autominuten van binnenvaartcentrum Maasbracht, tevens thuishaven van Yvo en Peggy de Ruijter. Het bedrijf ligt op een groot bedrijventerrein dat voor opdrachtgevers en leveranciers goed bereikbaar is door de directe ligging aan de A2 en A73. In een aantal bij elkaar liggende bedrijfshallen vindt de productie van de aluminium scheepsramen én scheepsdeuren plaats. Het grootste gedeelte is bestemd voor de Nederlandse markt, maar ook in andere landen groeit de vraag naar OMRU-producten. Daarom werkt OMRU in België en Duitsland al een aantal jaren samen met haar vaste verkooppartners Bernaerts Scheepsherstellingen en Bootsfenster.com.   

 
Refit én nieuwbouw
Waar vroeger vooral veel refitprojecten werden gedaan, is OMRU nu ook een veelgevraagde toeleverancier bij nieuwbouwprojecten. Yvo: “Gerespecteerde bedrijven in de binnenvaartindustrie weten ons te vinden. Het feit dat onze ramen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen vanuit de ISO 3903-norm draagt daar absoluut aan bij. Regelmatig worden onze producten onderworpen aan tests van keuringsinstanties zoals Bureau Veritas en het IMCI. Nieuw daarbij is dat onze profielen nu ook officieel zijn goedgekeurd voor schepen tot 24 meter die in het kustgebied varen (‘coastal area’).”  


Windschermen voor de pleziervaart
Hoewel de bedrijfsactiviteiten vooral zijn gericht op de beroepsvaart, kunnen ook jachtschippers nog bij OMRU terecht voor ‘misschien wel het beste windscherm van Nederland’. Yvo: “
We hebben ons unieke scherm op een aantal punten doorontwikkeld voor nog meer stabiliteit en gebruiksgemak. De productie vindt nog altijd bij ons in huis plaats. Alleen het inmeten en de montage loopt vanaf nu via een exclusief netwerk van productspecialisten. In Nederland werken daarvoor samen met Rob Molthoff / Flex Windscherm Services en Michel Nelissen / Falta Windschermen. Meer weten over onze windschermen? Neem dan contact op met Rob Molthoff (tel. 06-16469229) of Michel Nelissen (tel. 06-52614390). 


Passagiersvaart
Door haar eigen productielijn voor deuren, kan OMRU ook aan de passagiersvaart een compleet productpakket leveren. Denk aan nieuwe ramen, (schuif)deuren, puien en Franse balkons. Het vervangen van isolatieglas in bestaande profielen is een service die OMRU eveneens aanbiedt. Daarnaast ook het leveren van speciale folies voor toepassing op het glas. “Je hebt daarbij allerlei opties”, besluit Yvo. “Bijvoorbeeld zonwerende folie of een folie die wordt ingezet als doorvalbeveiliging.”   

Vakmanschap
De hoge kwaliteit van OMRU zit niet alleen in de producten, maar ook in de organisatie achter de producten. Want alleen een goed product, zorgt nog niet voor de beste klantervaring. Het totale proces moet kloppen en voor de opdrachtgever goed voelen. Om die reden werkt OMRU uitsluitend met eigen vakspecialisten die de OMRU-producten van a tot z kennen.

Heb je vragen?
Wil je meer weten over OMRU Scheepramen en haar producten? Neem dan contact op met Yvo de Ruijter: tel. +31 (0)6 203 51 424. Kijk ook op www.omruscheepsramen.com

Kenmerken

  • Meer dan 15 jaar een gevestigde naam in de wereld van de binnenvaart
  • Ramen én deuren voor de beroepsvaart
  • Windschermen voor de pleziervaart
  • Deel:

Locatie