Informatie voor de watersporter

Vermist motorjacht gezonken door aanvaring, opvarenden nog altijd niet gevonden

Lemmer – Het motorjacht dat vrijdag op het IJsselmeer bij Lemmer is gezonken, is volgens de politie gebotst met een andere boot. Twee opvarenden zijn vermist. Het schip is zaterdag geborgen. Op basis van sporen op het schip concludeert de politie dat er een aanvaring is geweest. Er heeft zich nog geen ander schip gemeld in verband met de zaak. De politie weet op basis van radarbeelden wel welke schepen vrijdag in de buurt van het gezonken schip zijn geweest op het moment dat het van de radar verdween.

Op het IJsselmeer bij het Friese Lemmer is nog altijd een zoekactie aan de gang naar twee mensen die op een jacht aan het varen waren. Het jacht is vanmiddag uit het water getakeld. Er was niemand aan boord.

Gisteravond werden wrakstukken van het schip gevonden. Er dreven kledingstukken in het water.Toen is al uren gezocht naar de opvarenden. De Kustwacht zette reddingsboten in, een helikopter, een politieboot en diverse andere schepen.

Het jacht dat vrijdagavond bij de Lemsterhoek is gezonken, was diezelfde dag uit Lelystad vertrokken naar Lemmer. Aan boord was de eigenaar van de boot met een kennis. Het ging om een Boekanier 4, een motorboot van 11 meter lang. De eigenaars hebben de boot vorig jaar gekocht en verhuren de boot in de zomermaanden. In het voor- en najaar varen ze zelf met de boot.

Het schip ligt in de zomermaanden bij Centerpoint Charters in Sneek. Daar zijn ze erg geschrokken door het nieuws dat de kans klein is dat de opvarenden het ongeluk hebben overleefd. (Omroep Friesland, RTL Nieuws, Omroep Friesland)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht