Informatie voor de watersporter

Vernieuwde consoleboot Crescent Cosmos nu voor scherpe prijs

PERSBERICHT
Schiphol Rijk – In thuisland Zweden is de Crescent Cosmos een zeer vertrouwde verschijning. Onlangs werd deze populaire en bovendien betaalbare consoleboot op detailniveau vernieuwd. Ter gelegenheid hiervan is deze alleskunner in combinatie met naar keuze een Yamaha F9.9FEL of F25DEL buitenboordmotor tijdelijk nóg interessanter geprijsd.
Met een beproefd onderwaterschip, een hoog vrijboord met railing en een zelflozende kuip gaat de Crescent Cosmos bijna geen zee te hoog. Om die reden maken duizenden Zweden dankbaar gebruik van deze alleskunner om snel en veilig naar hun zomerhuisje in de archipel te kunnen varen. Met de complete familie, maar bijvoorbeeld ook vol beladen met bouwmateriaal. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat deze relatief kleine boot zelfs CE-C is gecertificeerd.
Crescent zag niettemin kans om het beproefde concept in detail nog verder te verbeteren. De inrichting (met handige U-bank) is net even iets efficiënter geworden, hetgeen ten goede kwam aan de toch al niet geringe hoeveelheid binnenruimte. De Crescent Cosmos is voorzien van een geïntegreerde stuurconsole die optimale bescherming biedt tegen wind en een onverwachte regenbui. De hoogwaardige, standaard meegeleverde kussenset staat garant voor perfect zitcomfort, terwijl aan opbergruimte ook geen gebrek is.
Dankzij het relatief lage gewicht van slechts 265 kilogram maakt de degelijk gebouwde Crescent Cosmos zich opmerkelijk snel uit de voeten, waarbij de doordachte rompvorm borg staat voor ongekend laag brandstofverbruik. Mede in combinatie met het onderhoudsvriendelijk karakter zijn de zogenaamde ‘running costs’ opmerkelijk laag. En de aanschafprijs? Ook deze is laag en tijdelijk zelfs extra aantrekkelijk.
Naar keuze wordt de Crescent Cosmos geleverd met een 7,3 kW (F9.9FEL) Yamaha-buitenboordmotor voor € 8.775,- of in combinatie met de bekende 18,4 kW variant, de Yamaha F25DEL, voor € 9.515,- Deze laatste combinatie is extra aantrekkelijk, want hierbij wordt de Crescent Cosmos in combinatie met de F25 tijdelijk geleverd met een compleet Vaarklaar-pakket ter waarde van maar liefst € 460,-. Het pakket bestaat uit een fraaie Yamaha-tas, 2 life jackets, 2 x 7 meter lijn, een 6 kg Kobra anker met ketting en lijn én 4 stootkussens.
Specificaties Crescent Cosmos
Lengte: 4,49 meter
Breedte: 1,86 meter
Gewicht: ca. 265 kilogram
Motorisering: maximaal 26 kW (langstaart)
Max. aantal personen: 6 / 550 kilogram
Certificering CE: Categorie C
Standaarduitrusting:
· Stuurconsole met windscherm
· Opbergruimte voor en achter
· Railing op vrijboord
· U-vormige zitbank
· 3-delige kussenset (stof)
Meer informatie www.yamaha-motor.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht