windverwachting

Vernieuwde consoleboot Crescent Cosmos nu voor scherpe prijs

PERSBERICHT
Schiphol Rijk – In thuisland Zweden is de Crescent Cosmos een zeer vertrouwde verschijning. Onlangs werd deze populaire en bovendien betaalbare consoleboot op detailniveau vernieuwd. Ter gelegenheid hiervan is deze alleskunner in combinatie met naar keuze een Yamaha F9.9FEL of F25DEL buitenboordmotor tijdelijk nóg interessanter geprijsd.
Met een beproefd onderwaterschip, een hoog vrijboord met railing en een zelflozende kuip gaat de Crescent Cosmos bijna geen zee te hoog. Om die reden maken duizenden Zweden dankbaar gebruik van deze alleskunner om snel en veilig naar hun zomerhuisje in de archipel te kunnen varen. Met de complete familie, maar bijvoorbeeld ook vol beladen met bouwmateriaal. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat deze relatief kleine boot zelfs CE-C is gecertificeerd.
Crescent zag niettemin kans om het beproefde concept in detail nog verder te verbeteren. De inrichting (met handige U-bank) is net even iets efficiënter geworden, hetgeen ten goede kwam aan de toch al niet geringe hoeveelheid binnenruimte. De Crescent Cosmos is voorzien van een geïntegreerde stuurconsole die optimale bescherming biedt tegen wind en een onverwachte regenbui. De hoogwaardige, standaard meegeleverde kussenset staat garant voor perfect zitcomfort, terwijl aan opbergruimte ook geen gebrek is.
Dankzij het relatief lage gewicht van slechts 265 kilogram maakt de degelijk gebouwde Crescent Cosmos zich opmerkelijk snel uit de voeten, waarbij de doordachte rompvorm borg staat voor ongekend laag brandstofverbruik. Mede in combinatie met het onderhoudsvriendelijk karakter zijn de zogenaamde ‘running costs’ opmerkelijk laag. En de aanschafprijs? Ook deze is laag en tijdelijk zelfs extra aantrekkelijk.
Naar keuze wordt de Crescent Cosmos geleverd met een 7,3 kW (F9.9FEL) Yamaha-buitenboordmotor voor € 8.775,- of in combinatie met de bekende 18,4 kW variant, de Yamaha F25DEL, voor € 9.515,- Deze laatste combinatie is extra aantrekkelijk, want hierbij wordt de Crescent Cosmos in combinatie met de F25 tijdelijk geleverd met een compleet Vaarklaar-pakket ter waarde van maar liefst € 460,-. Het pakket bestaat uit een fraaie Yamaha-tas, 2 life jackets, 2 x 7 meter lijn, een 6 kg Kobra anker met ketting en lijn én 4 stootkussens.
Specificaties Crescent Cosmos
Lengte: 4,49 meter
Breedte: 1,86 meter
Gewicht: ca. 265 kilogram
Motorisering: maximaal 26 kW (langstaart)
Max. aantal personen: 6 / 550 kilogram
Certificering CE: Categorie C
Standaarduitrusting:
· Stuurconsole met windscherm
· Opbergruimte voor en achter
· Railing op vrijboord
· U-vormige zitbank
· 3-delige kussenset (stof)
Meer informatie www.yamaha-motor.nl

3 Berichten

 • Tijn nieuwstad

  3 jaren geleden / 22 juli 2019 om 17:42 uur

  Hallo,
  Ik heb recent een creacent cosmos aangeschaft met yamaha 15 pk. Is het normaal dat hij maar 12/13 km/h haalt.
  Mvg,
  Tijn nieuwstad

 • Frank

  2 jaren geleden / 12 oktober 2020 om 17:44 uur

  Tijn, waarschijnlijk heb je net te weinig vermogen om in planee tekomen. Met een 25pk haal ik met 2 personen 40 op gps

 • Geoffrey

  1 jaar geleden / 21 maart 2021 om 16:57 uur

  Heb nu 3 jaar een Crescent Cosmos met de Yamaha 9.9 High Trust. Wel een oudje uit 2003 maar in mooie staat. Met 2 personen aan boord haal ik 14 km op de gps. Geen vaarbewijs en voor mij snelheid genoeg in de singels van Breda. Top boot en al veel plezier van gehad. Genoeg ruimte voor je spullen en voor jezelf en passagiers. Zeer stabiel in het water en hoge rand is ideaal voor kinderen.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X