Informatie voor de watersporter

VesselView motordisplays van Mercury Marine maken efficiënter en inzichtelijk gebruik van de motor mogelijk en optimaal varen eenvoudiger

PERSBERICHT
mercury_130313PETIT-RECHAIN, België – Mercury Marine introduceert zijn nieuwe gebruiksvriendelijke VesselView 4- en VesselView 7-motordisplays voor de aandrijfsystemen van Mercury. VesselView wordt in de watersportsector al sinds jaar en dag erkend als ’s werelds toonaangevende motorinformatiesysteem. Om die reputatie nog te versterken, zijn nu in de nieuwe modellen een aantal extra functies geïntegreerd, zoals ECO-Screen, Smart Tow, gateway en Troll Control, en hebben de systemen een nieuw eigentijds design gekregen.
VesselView 7 is voorzien van een 7-inch (17,8 cm) glazen aanraakscherm en VesselView 4 heeft een 4-inch (10,2 cm) glasscherm. Op elk model worden meer dan 30 motorparameters weergegeven, zoals brandstofpeil en actieradius, olietemperatuur en -druk, accuspanning, waterdiepte, dynamobewaking en nog veel meer.
De functie ECO-Screen maakt een optimale brandstofbesparing mogelijk. ECO-Screen geeft aanbevelingen voor een optimale trim- en toerentalinstelling om het brandstofverbruik tot wel 20 procent te verlagen.
Vaarliefhebbers die hun boot gebruiken om iemand te laten waterskiën, tuben of wakeboarden, hebben profijt van de Smart Tow-functie.
Met deze functie kan elke bestuurder verschillende startsnelheidprofielen en vaarsnelheden instellen voor slalomskiën, trickskiën, wakeboarden of tuben.
Vissers zullen blij zijn met de Troll Control-functie, waarmee de bestuurder de sleepstand kan instellen en regelen zonder de gashendel te gebruiken. Met Troll Control vaart de boot met een constante snelheid die telkens met 10 rpm kan worden verhoogd of verlaagd.
Verder wordt, telkens als de motor wordt gestart, een diagnostische scan uitgevoerd en weergegeven, zodat de bestuurder probleemloos het water op kan. Onderweg bieden eenvoudige pictogrammen en ingebouwde informatiesystemen alle gegevens die nodig zijn.
VesselView 7 kan maximaal vier motoren bewaken. Daarnaast kan het display dienst doen als kaartplotter en ondersteuning bieden voor onder andere radar en sonar bij gebruik in combinatie met een Lowrance- of Simrad-kaartplotter of een Mercury NMEA 2000 GPS-antenne. Op de video-ingang kan een achteruitvaarcamera worden aangesloten voor beter zicht bij het aanleggen of achteruitmanoeuvreren.
VesselView 4 en VesselView 7 zijn compatibel met Mercury-buitenboordmotoren, MerCruiser-motoren, Mercury Racing-motoren en Mercury-dieselmotoren die gereed zijn voor SmartCraft. Op beide modellen worden gegevens in 16 talen weergegeven. De nieuwe displays komen in juni 2013 in de handel.
Meer informatie www.mercury-marine.eu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht