Informatie voor de watersporter

Via Le Boat kunt u nu ook een motorjacht huren op de Mazurische meren in Polen

PERSBERICHT
leboat_polenRotterdam – Le Boat biedt samen met partner Sun Yacht Charter een nieuwe vloot aan in het land van de duizend meren: Polen. Deze nieuwe basis opent in het seizoen van 2014, en heeft een verrassend mooie natuur, grote watersportmogelijkheden en lokale specialiteiten.
Cheryl Powell, directeur van Le Boat, zegt over Polen: “Als eigenaar van de grootste vloot en het grootste netwerk van bases in Europa, zijn we toegewijd om voortdurend te investeren in de vloot en het netwerk van bases om onze klanten een grote variëteit van vaarvakanties aan te kunnen bieden. Onze nieuwe bestemming Polen biedt een ongerept vaargebied voor mensen die houden van de natuur, wilde dieren en watersporten. Als u op zoek bent naar ontspanning in uw vakantie, dan is Mazurië zeker the place to be.”
Over het gebied
Mazurië wordt ook wel “het land van de duizend meren ‘ genoemd, maar de werkelijke telling varieert van 2.000 tot 4.000. Met 91 havens, een chartervloot van iets meer dan 1000 boten, heeft Mazurië statistisch gezien meer meren dan boten! Niet alle meren zijn bevaarbaar, maar veel van de meren zijn met elkaar verbonden door rivieren en kanalen, dus het is mogelijk om een vaartocht te maken van honderden mijlen, die zich uitstrekt van Pisz in het Zuiden tot Węgorzewo in het Noorden. Wekenlang varen zonder twee keer te stoppen op dezelfde plek kan gemakkelijk. Het is dus geen wonder dat Le Boat ervoor heeft gekozen om een basis te openen in deze bestemming voor 2014.
Nieuwe basis in Giżycko
De eerste basis van Le Boat in Polen bevindt zich in Giżycko. De stad heeft een bevolking van slechts 30.000 en heeft als bijnaam de ´Zomer hoofdstad´ van Polen. Giżycko is een populaire vakantiebestemming en zeilcentrum, dat zichzelf prijst voor het beste aanbod van entertainment in Mazurië. In juli en augustus kunnen bezoekers genieten van een bruisend nachtleven, live muziek en andere culturele evenementen. Met drie meren in de buurt heeft de stad een gezond microklimaat.
Met weinig verkeer op de wateren, maar 3 sluizen in het gehele gebied en de optie de sluizen niet te gebruiken als je niet wilt, maakt van de Mazurische meren een ideale bestemming voor mensen die voor het eerst gaan varen.
Hoogtepunten van dit vaargebied:
• De prachtige verscheidenheid van de natuur met wilde dieren, eetbare bessen, paddenstoelen en grote beschermde gebieden, waaronder het Mazurische Landschapspark dat bestaat uit 11 natuurreservaten.
• Het Luknajo-meren reservaat, op de werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 1977. Dit reservaat heeft een groep van 1000 knobbelzwanen en is één van de grootste broedplaatsen van dit soort in Europa.
• Gastronomie: Geniet van de lokale lekkernijen gemaakt van rundvlees, vis en veel kruiden en specerijen. Probeer het Sekacz, ook wel bekend als de Boomtaart!
• Vissen: De ideale plek om te vissen, er is vooral zalm, meerval, en lavaret.
• Watersport: het leeft in dit gebied!
Le Boat vloot
De vloot in Polen bestaat uit een Nautiner 38 (3 hutten) en een Nautiner 40 (2 & 3 hutversies). De boten zijn volledig ingericht inclusief stuurpositie van binnen, boegschroef, tv incl dvd-speler, keuken en walstroom.
De boten in Polen zijn al te boeken, de basis opent eind maart 2014.
Meer informatie www.leboat.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht