Informatie voor de watersporter

Video eerste dag na knallende opening HISWA te Water 2018 door topzeilster Annemieke Bes

Lelystad – Topzeilster Annemieke Bes, die in 2008 een zilveren plak veroverde op de Spelen in Peking, opende woensdag samen met burgemeester Ina Adema de 35e editie van de HISWA te water in de Bataviahaven in Lelystad. Ze deden dit met een kanonsschot. In lijn met de lijfspreuk ‘I love watersport’, is de Bataviahaven tot en met zondag 9 september het Walhalla voor iedere watersportliefhebber.

Foto: HISWA te Water

Tot en met zondag 9 september is de HISWA te water dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, en op vrijdagavond is er een avondopening tot 20.00 uur.
De HISWA te water is de ideale plek om je te oriënteren voor de aankoop van een nieuwe boot en vormt een bron van inspiratie voor watersporters. Tijdens de beurs presenteren Nederlandse en internationale jachtbouwers meer dan nieuwe 270 boten, waaronder 80 primeurs. Van sloep tot motorjacht, van daysailer tot aan zeiljachten voor de wereldreiziger, ieder type watersporter kan zijn hart ophalen bij al het moois dat aan de steigers ligt.

Een film van Arie Warmer
Proefvaren op Markermeer
Vanuit iedere positie op de Arena-vormige kade is er perfect zicht op het aanbod in de haven en de activiteiten die er plaatsvinden. Nieuw dit jaar is het proefvaren, dat dankzij de nieuwe locatie aan het Markermeer mogelijk is. Diverse exposanten bieden deze mogelijkheid om men zo te helpen de juiste overweging te kunnen maken.
Clinics snelvaren
Bezoekers die meer van actie houden kunnen deelnemen aan de clinics snelvaren van Motorboot Magazine, uitvaren met de KNRM of manoeuvreren op de motor met de Zeezeilers. Ook zal een van de vaste activiteiten, de Optimist On Tour, ook dit jaar niet ontbreken. Hier kunnen de allerjongsten kennismaken met zeilen, suppen en kanovaren. Meer gevorderde zeilers kunnen zich aanmelden voor de “Next Step” trainingen van zeilschool Pean of zelfs match racen met Tirions van Sail-a-way.
Voor wie dit niet extreem genoeg is, die kan zich aanmelden bij het team van Armin Strom voor een onvergetelijke ervaring op hun GC32 catamaran. Bezoekers die niet perse het water op willen kunnen op de kade genieten van de gezellige terrassen, deelnemen aan leuke workshops of genieten van heerlijke muziek bij het “Theater aan het water”.
Meer informatie www.hiswatewater.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht