windverwachting

Video van de 33-ste Grachtenrace voor sloepen in Amsterdam op zaterdag 12 oktober 2019

Amsterdam – Beelden van de 33ste Grachtenrace Amsterdam editie 2019 van 12 oktober met de passage van de Papiermolensluis (kruispunt met de Prinsengracht) en de Pastoorsbrug (kruispunt met de Keizersgracht) van enkele tientallen van de ruim 140 gestarte sloepen. Start en finish van de 24 kilometer lange race door de Amsterdamse wateren was bij het Olympisch Stadion.

De Grachtenrace Amsterdam is een sloepenrace waarbij sloepen bijna 24 kilometer roeien. De wedstrijdroute loopt dwars door de binnenstad van Amsterdam. De Grachtenrace wordt sinds 1986 elke tweede zaterdag van oktober geroeid en het aantal deelnemers is gegroeid van 35 in 1986 tot meer dan 140 deelnemende teams de afgelopen jaren.
Van roeiers en stuurmannen wordt veel verwacht. Vooral als men elkaar treft op de Amsterdamse grachten met zijn smalle bruggen en vele rondvaartboten. Om dit alles zo veilig en sportief mogelijk te laten verlopen hebben we de hulp van de politie, de dienst Waternet en de Amsterdamse Reddingsbrigade. (Amsterdam Centraal, www.grachtenrace.com)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X