windverwachting

Video’s Optimisten-zeilstertje en schipbreuk op walvis van De Pavant winnaar Mirabaud Sailing Video Award 2017

Geneve – De Zwitserse TV producent Roman Brunisholz is winnaar van de eerste Mirabaud Sailing Video Award met zijn film over een Optimisten-zeilstertje. Deze 10-jarige Marie wint zo veel aan zelfvertrouwen door zich met de Zwitserse Vendée Globe zeiler Alan Roura te vereenzelvigen, dat ze haar wedstrijd wint. ‘Luister niet naar anderen en geloof in je zelf’, is Roura’s boodschap.

YouTube video

De Mirabaud Sailing Video Award beloont ook professionele zeilers met een ‘Special Jury Award’ voor eigen beelden geschoten tijdens wedstrijden. Deze prijs ging naar Vendée Globe veteraan Kito de Pavant voor zijn spectaculaire video ‘The Ocean is not large enough’. Hierin raakt zijn boot op volle snelheid een walvis waardoor zijn kiel afbreekt en de boot zinkt.

YouTube video

Volgens de jury is de Optimisten-video origineel en inspirerend. Nederlanders zullen er echter veel van een eerdere Delta Lloyd commercial uit 2013 in herkennen. Of dit het resultaat van een bewuste keus is, of het gevolg van een voor de hand liggend thema is niet bekend.

YouTube video

(Nauticlink, www.sailingvideoaward.com)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X