Vierde keer op de RAI HISWA: startup Vanclaes Boottrailers innoveerde in no time de markt van 'de aanhanger voor de boot'

PERSBERICHT
vanclaes_110316Alphen aan den Rijn, Amsterdam – Vanclaes RVS boottrailers slaagde er als ware ‘startup’ in om in no time de markt van boottrailers wakker te schudden, door het product – dat decennia lang niet was veranderd – compleet te innoveren. Het resultaat mag er zijn: een onderscheidende aanhanger voor de boot, die het traileren van een boot veiliger en gemakkelijker maakt. Het succes is er ook. Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn staat vanaf 16 maart voor de vierde maal op de HISWA Amsterdam Boat Show.
Wie drie jaar geleden door de grote koepelhal van het Amsterdam RAI complex struinde, op zoek naar nieuwe producten en innovatieve oplossingen op watersport gebied, kon niet vermoeden dat deze uit de hoek van een nieuw merk boottrailer zou komen. Maar niets was minder waar! Vanclaes RVS boottrailers uit Alphen aan den Rijn zag het commerciële levenslicht tijdens de HISWA 2013 Amsterdam Boat Show. Maar hoe gaat het nu met deze start-up van toen?
Stian Duijvelaar, de ondernemer achter het merk Vanclaes: “Het zijn 3 zeer turbulente jaren geweest waarin wij ons met bloed, zweet en tranen door de eerste hobbels van productie, verkopen, marketing en partnerschappen hebben heen geslagen. Geen makkelijk opgave gezien de zeer slechte economische situatie in Europa en ook nog eens in combinatie met een duurder (premium) product in een markt waar slechts de lage prijs de drijfveer tot aankopen was. Maar nu drie jaar later gaan wij voor de vierde keer op rij naar de beurs waar het voor Vanclaes allemaal is begonnen en daar zijn wij trots op.”
Vanclaes staat in hal 4 en toont ook dit jaar weer diverse innovaties en doorontwikkelingen van haar hoge kwaliteit boottrailers en havenproducten. Na ruim drie jaar van eigen productie, doorontwikkeling en een bijna in alle omringende landen dekkend dealernetwerk, mag je gerust spreken van een zeer succesvolle uitrol van een nieuw watersport merk. Stian: “we zijn nu ruim 350 trailers wijzer als de dag dat ik de eerste Vanclaes trailers de Europa hal in duwde voor de Amsterdam Boat Show van 2013. We hebben in die tussentijd ontzettend veel geleerd, verbeterd en nieuw uitgevonden zoals dat ook hoort. Het is gelukkig nog steeds innovatie wat de boventoon voert binnen Vanclaes boottrailers. Zo hebben wij ook dit jaar op de HISWA weer diverse primeurs zoals onze nieuwe lijn Haventrailers, Rollersystemen die zichzelf volledig afstellen, speciale rollersystemen voor SKI Boten met vinnen en boten met een getrapte romp, beter bekend als Stepped Hull”. Genoeg leuke en innovatieve dingen dus om Vanclaes en/of een van haar Bussines Partners te bezoeken tijdens de nummer 1 boat show van Nederland.
De HISWA beurs in de Amsterdam RAI is van 16 tot en met 20 Maart en u vindt Vanclaes op stand nummer 04.204.
Meer informatie www.vanclaes.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X