Informatie voor de watersporter

Vierde plaats voor zowel Groeneveld en Begemann in WK Nacra 17 als voor Postma in EK Finn klasse

Scheveningen, Warnemünde (D)- Op de laatste dag van het Wereldkampioenschap Nacra 17, de nieuwe olympische catamaran, voor de kust van Scheveningen werd niet gezeild. Net voor half vier op 27 juli kwam de mededeling van de organisatie dat de wind niet zou opsteken voor de tijdslimiet. Daarmee werd de ranglijst na acht wedstrijden bepalend voor het kampioenschap. Het ervaren Franse team van Billy Besson en Marie Riou pakte het goud. Het Nederlandse team van Renée Groeneveld en Karel Begemann moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Pieter-Jan Postma had in het Duitse Warnemünde nog een laatste race nodig om op het podium van het Europees Kampioenschap in de Finn klasse te komen. Maar die race werd de Friese zeiler niet gegund, ook wegens een gebrek aan wind. Postma eindigde daarmee op een vierde plaats in het eindklassement, slechts twee punten verwijderd van het podium. (WK Nacra 17 en EK Finn – Watersportverbond)