windverwachting

Vijf zeilscholen voor de jeugd met zeilkampen in Friesland richten gezamenlijke presentatie op HISWA in

PERSBERICHT
friese_zeilscholen_hiswaAkkrum-Nes – Vijf jeugdzeilscholen uit Friesland gaan gezamenlijk de naar de nationale watersportbeurs Hiswa in Amsterdam. Op de grootste watersportbeurs hebben zijn gezamenlijk een enorme stand van 200 vierkante meter gehuurd om hun jeugdzeilscholen en Friesland te promoten.
Het betreft de zeilscholen De Bird (Heeg), De Morra (Hemelum), Neptunus (Idskenhuizen), Pean (Akkrum) en De Veenhoop (de Veenhoop). De bedrijven werken wel vaker samen onder vlag van www.zeilscholenfriesland.nl en zullen zich zoals altijd als afzonderlijke zeilscholen presenteren. Meijer van Pean legt dit uit: “We gebruiken allemaal dezelfde elementen: Goede instructeurs, een eigen kok, goed onderhouden accommodaties en boten en niet te vergeten een passioneerde eigenaar. Maar daarmee maakt elke zeilschool een ander, uniek en onvergetelijk zeilkamp. En verschillen daarin zijn best groot.”
De Friese zeilscholen richten de beursstand gezamenlijk in. Het komt er fris en speels uit te zien. Er is een parcours met spelletjes en activiteiten waarbij elke de dag en zeilschool week kan worden gewonnen. Er staan een limonadebar in de vorm van een boot. Er ligt een catamaran, een optimist, een valk en een paar stapelbedden. Om de Friese sfeer neer te zetten komen er zelfs enkele zwart-witte Friese koeien te staan.
Ook de organisatie van de Hiswa-Rai is blij met deze Friese en jeugdige invulling Op de vraag of de zeilscholen er van balen dat zij het voortouw moeten nemen antwoord Meijer ontkennend: “Zeilscholen staan in de hele watersportbranche aan het begin van de keten. Dat zijn we gewend. Als wij nu stoppen met het opleiden en enthousiast maken van de jeugd voor Friesland en zeilen heeft dat binnen enkele jaren al grote gevolgen voor het hele branche. Dit is een leuke, eervolle maar ook verantwoordelijke positie.” De Hiswa wordt gehouden van 11 tot 15 maart in de RAI te Amsterdam.
Meer informatie www.zeilscholenfriesland.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X