Informatie voor de watersporter

Vijfde Europese Mercury Days trekt in twee dagen 3000 bezoekers, een record

Tolkamer (Gelderland) – Voor het vijfde jaar op rij organiseerde en was Mercury Marine Europe de gastheer van de jaarlijkse ‘Mercury Days’, een tweedaags evenement bedoeld om het merk Mercury te promoten bij een Europees publiek.
Het tweedaagse evenement in Nederland trok een recordaantal van 3000 bezoekers. Tijdens het evenement werden 60 verschillende boten getest, waaronder kleine opblaasboten, pontonboten en glasvezelboten aangedreven door allerlei verschillende Mercury-motoren zoals FourStroke-buitenboordmotoren, Verado’s met hoge vermogens en dubbele DSI OptiMax Diesel- en dubbele Mercury Diesel V8-4.2 TDI-motoren. Vele boten waren uitgerust met de nieuwste technologie van Mercury Marine, zoals Active Trim en JoystickPiloting.
“Elk jaar verhogen we de lat voor wat mogelijk is tijdens de Mercury Days”, zegt Martin Bass, Mercury Marine President Europe, Middle East & Africa. “Dit jaar hadden we fantastisch weer, veel bezoekers en de perfecte mix van motoren die men kon uitproberen. Het was een groot succes en we kijken al uit naar een nog beter evenement in 2017.”
Tijdens het evenement lagen er dit jaar ook ruim 20 boten op het water met de nieuwste vistechnologie, zodat bezoekers het vissersleven konden ervaren met visambassadeurs van Mercury zoals Daan Verbruggen, Chris Bloemert, Marcel Asbroek en Marc Hoeben. Bovendien was Marco Kraal, de populaire gastheer en visser op VisTV, beide dagen aanwezig om met booteigenaars en kinderen te praten en zijn ervaringen op het water te delen. Kinderen en gezinnen uit heel Europa kregen de kans om de Mercury-levensstijl te ervaren, zowel op het water als op het land.
“We konden geen beter evenement wensen”, zei Hans Roelants, Mercury Marine director Benelux & Germany. “De boten zagen er geweldig uit, de motoren liepen perfect en we konden uitpakken met de nieuwste technologie die door Mercury Marine wordt aangeboden.”
Meer informatie www.mercurymarine.com en foto’s Mercury Days 2016

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht