Informatie voor de watersporter

Vinkeveen beleeft dit weekend de Nacht van Neptunus 2011

VINKEVEEN – Op zaterdag 3 september wordt de Nacht Van Neptunus gehouden. Vanaf circa 21.00 uur zal Neptunus met zijn zeemeerminnen met zijn verlichte boot het ruime sop kiezen op de Vinkeveense Plassen, gevolgd door een lange sliert eveneens verlichte boten.

De ‘Nacht van Neptunus’ is een aantal jaren geleden ontstaan met de bedoeling op een andere manier dan met een weersomslag afscheid te nemen van de zomer. Booteigenaren doen dat op een bij de watersport behorende manier. ‘Neptunus, de schrik van de Evenaar’, komt sindsdien ieder jaar op de eerste zaterdag van september naar Vinkeveen, om alle boten uit te wuiven en ze een goede winter toe te wensen.

Neptunus en zijn meegereisde zeemeerminnen staan (zitten) boven op een verlichte boot. De boten die meevaren volgen Neptunus en ergens op de route komt men deze boot tegen en kan men Neptunus een groet brengen. De bedoeling van de meevarende boten is dat zij hun jacht, schip of praam versieren en op een zo ludiek mogelijke manier verlichten.

Ook dit jaar zijn er prijzen te winnen. Voorwaarde is wel dat de deelnemers zich inschrijven bij nachtvanneptunus@gmail.com of bij Jachthaven Winkeloord of Jachthaven Oldenburger, deelname is gratis. Inschrijven is mogelijk tot zaterdag 3 september 16.00 uur. Nog een voorwaarde voor het meevaren is dat de gewone navigatieverlichting gevoerd moet worden. Het BPR is van kracht, en de aanwijzingen van de organisatie en politie, handhaving moeten worden opgevolgd. (Dichtbij)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht