Informatie voor de watersporter

Vlaardingse watersportwinkel na niet verhaalbare hoogwaterschade: “Stormvloedkering sluit één maal per jaar als test, maar niet wanneer ‘t moet”

VLAARDINGEN – Marco van der Linden van de gelijknamige watersportwinkel toont de foto’s van de ravage die het wassende water vrijdag in zijn zaak heeft aangericht. Veertigduizend euro schade is de taxatie, maar de verzekering keert bij overstromingen niets uit. “Wie gaat dat betalen?”

“Als we dit uit eigen zak moeten betalen, kunnen we wel sluiten. En dat geldt voor meer ondernemers aan de Westhavenkade en Koningin Wilhelminahaven”, zegt Van der Linden. De ondernemer heeft naar eigen zeggen al tien ondernemers in buitendijks gebied gesproken, die schade hebben als gevolg van de hoge waterstand, variërend van een autodealer tot een restaurant.

Van der Linden houdt Rijkswaterstaat ondertussen verantwoordelijk. “Je bouwt voor vijfhonderd miljoen euro een stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg, dat ding gaat één keer per jaar dicht voor een test, maar als je ’m nodig hebt gebeurt er niets. Daar heeft dus echt iemand zitten slapen”, zegt de ondernemer.  (De Weekkrant, www.vanderlindenwatersport.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht