Informatie voor de watersporter
Airbus-Zeil-vrachtschip

Vliegtuigbouwer Airbus schaft vrachtschepen met ‘zeilen’ aan

Airbus staat natuurlijk bekend om zijn vliegtuigen. Maar om die te bouwen zijn een heleboel onderdelen nodig die de vliegtuigbouwer van over de hele wereld binnenhaalt. Dat doet het bedrijf onder meer met eigen vrachtschepen. Voor het trans-Atlantisch vrachtvervoer zet Airbus nu in op nieuwe schepen voorzien van een opvallende duurzame innovatie.

Scheepsbouwer Louis Dreyfus Armateurs gaat drie emissie-arme vrachtschepen bouwen die Airbus zal gaan leasen. De schepen zijn voorzien van zes zogeheten Flettner rotoren. Dit zijn grote verticale, draaiende cilinders die de wind benutten om het schip van extra aandrijving te voorzien. Daarbij krijgen de schepen speciale software die de meest effectieve route uitstippelt, rekening houdend met zeestromingen en wind.

Lees het volledige artikel op: change.inc

Foto: Airbus / Louis Dreyfus Armateurs

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht