windverwachting

Vloot Volvo Ocean Race benut tijdelijke kalmte voor reparaties, ontspanning en voorbereiding op traject naar Kaap Hoorn

Alicante – Na het zeer zware weer van de afgelopen dagen relatief goed overleefd te hebben, is de Volvo Ocean vloot nu de zone van de befaamde ‘Roaring Forties’  genaderd met een licht briesje.

Een tijdelijk moment van ontspanning voor het uitvoeren van reparaties zoals die van het communicatiesysteem en de watermaker (Team Sanya) of het bijkomen van zeeziekte of verwondingen aan schouder en rug (de laatste twee op Puma).  Schipper Ken Read van Puma vertelde zelfs even nog overwogen te hebben de gewonden op de zuidelijke punt van Nieuw-Zeeland af te zetten. Maar de betreffende bemanningsleden wilden liever doorvaren. Bij één had men een ontwrichte schouder weer terug kunnen zetten.

Op dit moment varen de boten door een letterlijk niet te omzeilen gebied van hogedruk, in de wetenschap dat de condities hier snel kunnen wijzigen. Volgens de standaard patronen zouden ze na morgen in de gebruikelijke west-oost stroming moeten komen, die hen onder koude, natte en ruige omstandigheden naar Kaap Hoorn op 3500 mijl zou moeten jagen.

Opmerkelijk is dat de eerste vijf boten nog geen 12 mijl uit elkaar liggen. Abu Dhabi die vanwege een noodzakelijke reparatie eerder teruggekeerd was naar Auckland, volgt nu op ruim 300 mijl. (Bangkokpost.com, Volvo Ocean Race met dashboard)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X