Informatie voor de watersporter

Volop activiteiten in Batavialand tijdens de maand oktober

Maand van de Geschiedenis, het Weekend van de Wetenschap én de Kinderboekenweek.

De hele maand oktober zijn er in Batavialand activiteiten voor jong en oud. Een aantal activiteiten zijn voor deze gelegenheid speciaal ontwikkeld en sluiten aan op het landelijke thema ‘Eureka’. Andere activiteiten sluiten aan bij andere thema’s zoals de Kinderboekenweek en het Weekend van de Wetenschap.

Woensdag 4, zaterdag 7, woensdag 11 en zaterdag 14oktober Voorlezen uit het boek “Watermensen”.

Tijdens de Kinderboekenweek wordt er een kort stukje voorgelezen uit het boek “Watermensen”, geschreven door Hans Kuyper. Kinderen in de leeftijd 8-10 jaar kunnen hierbij aanschuiven bij de kindertentoonstelling gewijd aan dit boek! Het boek en de tentoonstelling vertellen op fantasievolle wijze over de geschiedenis van Flevoland. Het verhaal en de tentoonstelling nemen de kinderen mee op een spannende ontdekkingsreis over watermensen. Alle kinderen die meedoen ontvangen het leesboek bij de expositie cadeau.

Zaterdag 7 oktober: GeneaHotspot open

GeneaHotspot is dé plek voorhulp bij het maken van een familiestamboom. Zowel beginners als gevorderdenkunnen terecht voor advies en hulp op dit gebied. Onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn onder andere de burgerlijke stand, familiewapens, bevolkingsregister en militaire voorouders. Ook krijgen bezoekers tips voor het bewaren van gegevens en het maken van een familieboek. Geopend van 11.00 tot 15.00 uur.

Zaterdag 7 en woensdag 11 oktober rondleidingen

Speciaal voor de Maand van de Geschiedenis en het Weekend van de Wetenschap organiseren wij op deze dagen een rondleiding in het depot van de maritieme archeologische rijkscollectie. Conservator Joran Smale neemt je mee met een interactieve rondleiding op zoek naar archeologische sporen uit de tijd van de watergeuzen. Hij neemt je mee en verteld over de Eureka! Momenten bij de vondsten en hoe men met onderzoek achter de geheimen van allerlei vondsten uit scheepswrakken komt. De bezoeker ziet en ervaart hoe spullen van vroeger nu worden geconserveerd en onderzocht en hoe hun verhalen worden bewaard voor de toekomst.

Zondag 15 oktober

Deze zondag valt midden in de Week van Ons Water. Laat je meenemen in een interactieve rondleiding over het voormalige werkeiland van Lelystad. Dit was het eerste bewoonde deel van het nog niet ingepolderde Oostelijk Flevoland en diende als huisvesting voor de polderwerkers. Beleef en ervaar hoe de plannen van Cornelis Lely voor het creëren van Flevoland tot leven zijn gekomen.

Elke woensdag- en vrijdagmiddag in oktober: ArcheoHotspot

Batavialand is de perfecte plek voor archeologie. Sporen in de bodem vertellen veel over onze voorouders. De ArcheoHotspot maakt archeologie voor iedereen toegankelijk. Bezoekers kunnen vragen stellen, archeologen aan het werk zien, onder begeleiding meewerken aan een onderzoek en eigen vondsten ter plekke laten onderzoeken. Geopend van 13.30-17.00 uur.

Voor meer informatie: batavialand.nl

Foto: ArcheoHotspot / Jasper Pluim

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht