Informatie voor de watersporter

Volvo Ocean Race-finish in Scheveningen wordt razend spannend

Göteborg, Scheveningen – De Volvo Ocean Race krijgt eind volgende week een zinderende finish in Scheveningen. Na de etappewinst van Brunel vanavond in Gotenburg is de Nederlandse boot van schipper Bouwe Bekking de favoriet.

Tiende etappe van Cardiff naar Gothenburg, aankomst 14 juni, 2018. Foto: Jesus Renedo/Volvo Ocean Race
Met de laatste en elfde etappe van Gotenburg naar Scheveningen nog voor de boeg kunnen nog drie boten de eindoverwinning behalen, Brunel, Dongfeng en Mapfre. Ze staan in punten zelfs precies gelijk.

Brunel en Mapfre hebben in het algemeen klassement 65 punten, Dongfeng 64, maar de boot, waarin de Nederlandse Carolijn Brouwer zit, krijgt straks in Den Haag vrijwel zeker nog een bonuspunt, omdat ze in tijd het kortste over het gehele traject van de race deed. Spannender kan het dus niet zijn.

Het is duidelijk dat de ploeg, die op 24 juni als eerste in Scheveningen arriveert, ook de totaalzege behaalt. Brunel is de na de winst in de laatste twee etappes dé favoriet. Voor schipper Bekking zou er een droom in vervulling gaan. De geboren Deventenaar deed zeven keer eerder aan de race mee, maar won nog nooit. Hij werd vier jaar geleden tweede.

De boten vertrekken volgende week donderdag, 21 juni, voor de laatste etappe naar Den Haag. Drie dagen later, op zondag, worden ze bij het havenhoofd in Scheveningen verwacht. Een mooier slot van de Volvo Ocean Race kan eindbestemming Den Haag zich niet wensen. (AD)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht