Informatie voor de watersporter

Volvo Ocean Race kanshebber Dongfeng breekt mast vlak voor Kaap Hoorn

Alicante – Vanochtend vroeg om 5:15 CET heeft de Chinese deelnemer aan de Volvo Ocean Race Dongfeng op 240 mijl voor Kaap Hoorn z’n mast gebroken.  Er zijn geen gewonden en de bemanning loopt geen onmiddellijk gevaar.

De mast is gebroken boven de derde zaling en noodzaakt Team Dongfeng af te zien van verder racen in de vijfde etappe. De boot is nu onder eigen zeil op weg naar Ushuaia in Argentinië.

De ontgoochelde schipper Charles Caudrelier vertelde via Inmarsat: “Ik ben teleurgesteld. Zoals je kon zien aan de hand van de positierapporten namen we expres een beetje gas terug.”

“De mast brak zonder enige waarschuwing in ongeveer 30 knopen wind. We zijn niet in staat om veilig over bakboord [zeilen aan de linkerkant van de boot) te varen, maar we kunnen wel redelijke snelheid maken over stuurboord. We zetten koers naar Ushuaia, waar we de opties zullen bekijken om naar Itajai te komen.”

Het Maritime Rescue Coordination Centre (MRCC) is op de hoogte van de situatie en staat stand-by om zo nodig te assisteren.

De Volvo Ocean Race-organisatie staat in voortdurend contact met Caudrelier en brengt de volledige schade in kaart om de best mogelijke steun te kunnen bieden. (Volvo Ocean Race)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht