Volvo Ocean Race schipper Bekking moet mogelijk ingrijpen in Brunel team

Alicante, Itajai – Bouwe Bekking, de schipper van Team Brunel in de Volvo Ocean Race, staat voor een pittige beslissing. Is zijn bemanning sterk genoeg om nog een rol van betekenis te spelen of moet hij op enkele plekken ingrijpen?

De ervaren zeezeiler liet zich zondagnacht, na de finish van de vijfde etappe, niet in zijn kaarten kijken en toonde zich de eeuwige positivo. Natuurlijk was hij niet tevreden met de vierde plek in het Braziliaanse Itajai na negentien zware dagen op zee. ,,Het doet pijn,” zei de 51-jarige schipper. ,,Maar we hebben fantastisch gezeild.” (AD)

2 Berichten

 • peter booij

  8 jaar geleden / 8 april 2015 om 13:29 uur

  bekking is goed maar niet goed genoeg om ooit de vor te kunnen winnen. wanneer je kijkt naar de prestaties van de top 2, olympiers, wereldkampioenen in kleine bootjes, voeg daarbij gaudrelier, ook een klasse apart, dan kan de brunel
  alleen maar vierde worden.
  in nederland hebben we alleen maar heineke, van staveren en imhoff van die klasse maar ze zijn alledrie veel te oud. willen we echt meedoen in de toekomst dan zullen we toch in het buitenland moeten zoeken voor de juiste schipper

 • Ollie

  8 jaar geleden / 9 april 2015 om 14:45 uur

  Het zit meer in de samenstelling van de bemanning t.b.v. de huidige VO65. Navigatie is belangrijk maar niet meer het belangrijkste, close racing zoals dat nu is vereist veel meer tactische kennis van het matchracen. Brunel heeft dit wellicht onvoldoende aan boord in vergelijking met de rest van het veld, Postma was goede aanvulling geweest.

Berichtensectie gesloten.