windverwachting

Volvo Ocean Race-schipper Tienpont leerde zeilen in het Havenkanaal van Zierikzee

SCHEVENINGEN – Simeon Tienpont, de schipper die over een jaar met Team AkzoNobel aan de Volvo Ocean Race meedoet, heeft onmiskenbaar Zeeuwse roots.

De nu 34-jarige oceaanzeiler groeide op op Schouwen-Duiveland. ,,Ik woon inmiddels al een hele tijd niet meer in Zeeland, maar dat is wel waar ik vandaan kom. Mijn ouders en mijn zus wonen er nog altijd, net als mijn opa en oma.” Hij kreeg het zeilen van huis uit mee. Al vroeg namen z’n ouders hem al mee de Noordzee op. Vervolgens leerde hij zelf zeilen. ,,In een Optimist in het Havenkanaal van Zierikzee”, vertelt hij. (PZC)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

Email Marketing by E-goi
X