Volvo Ocean Race sponsor AkzoNobel: “Tienpont had ‘gewoon’ schipper mogen blijven…”

Alicante, Amsterdam – Simeon Tienpont had schipper mogen blijven van Team AkzoNobel in de Volvo Ocean Race, maar de Nederlandse zeiler wilde dat zelf niet. Dat beweert de Nederlandse multinational zondag in een toelichting op de opzienbarende breuk met Tienpont.

De geldschieter en naamgever van het team had de organisatie uitbesteed aan Steam Ocean Racing, het bedrijf van Tienpont. Daar stonden ook alle bemanningsleden onder contract. Volgens AkzoNobel heeft Steam afspraken geschonden.

“Die zijn zo serieus, dat het voor ons aanleiding was om met onmiddellijke ingang het contract met Steam te beëindigen”, aldus een woordvoerder. AkzoNobel heeft Tienpont diverse keren laten weten dat hij als schipper aan mag blijven. “Zijn positie als schipper en hij als persoon stonden niet ter discussie.”

De 35-jarige zeiler zag dat volgens het bedrijf echter niet zitten, waardoor hij zaterdag ontbrak op de boot tijdens de havenrace. (NU.nl, zie ook live blog Zeilhelden en een samenvatting van het ‘welles-nietes’ geschil dd 161017 op NOS)