Informatie voor de watersporter

Volvo Ocean Race zet in op veel nieuwe communicatie-technologie en ‘digitale storytelling’

Nieuwegein – De Volvo Ocean Race presenteerde vorige week donderdag onder de titel ‘The Next Decade’ een groot aantal initiatieven dat de race de komende tien jaar attractief moet houden. SPORTNEXT sprak na afloop van de persconferentie in het Volvo Museum in Gothenburg met Jordi Neves, Chief Digital Officer bij de Volvo Ocean Race, over nieuwe technieken om de wedstrijd in beeld te brengen.

“We hebben ons in de presentatie vooral gericht op de nieuwe ontwerpen en raceformats”, verontschuldigt Neves zich. “We hadden zo veel nieuwe initiatieven te melden dat de ontwikkelingen op het gebied van digitale storytelling en hoe men de komende tien jaren fans blijft betrekken bij de race wat onderbelicht bleven. Maar in de nieuwe plannen en het design krijgt de manier hoe we het verhaal van de Volvo Ocean Race gaan vertellen absoluut een belangrijke plek.”

Grootste verandering daarin is ongetwijfeld dat naast de vaste OnBoard Reporters (OBR), de crew zelf veel meer als broadcaster gaat fungeren en zijn persoonlijke verhalen kan vertellen. Daarmee zal er straks voor de fans van de race veel meer multimediacontent vanaf de boten te zien zijn dan voorheen. (sportnext.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht