Voor 28 april nog 15% nodig voor slagen crowdfunding film Enkhuizer Zeevaartschool van Tijs Meertens

PERSBERICHT

Amsterdam – ‘Het Verlangen van de Watergeus’ is een film-documentaire in wording van Tijs Meertens zijn ‘Flying Circus Studio’s’ over het oer-ambacht van stuurman op de beroepszeilvaart en het gedachtengoed hierachter van de Enkhuizer Zeevaartschool, waar de stuurlieden hun diploma’s moeten halen om te mogen varen op beroeps-zeilschepen.
Om de film te financieren loopt sinds 14 Maart een succesvolle crowdfundingactie. Er is inmiddels al 85% opgehaald maar er rest nog 15%! Het is spanndend want er is niet veel tijd meer. Je kunt de film al steunen vanaf 5 euro!
Iedereen wordt opgeroepen als sponsor of donateur in te stappen tot 28 April. Help dus mee de oren en ogen te openen van alle bezoekers op Sail Amsterdam en voor hen een tip op te lichten over dit puur Hollandse en onderbelichte ambacht aan boord van de schepen.
Aan de hand van een avontuurlijke film-zeiltocht wordt op verschillende schepen een reis gemaakt, die moet eindigen in Enkhuizen omdat daar deze beroemde Zeevaartschool als sinds 1978 is gevestigd en waar ook de opleidingstraditie van de Amsterdamse Kweekschool voor de Zeevaart (sinds 1768) met veel liefde ook wordt voortgezet. De reis zal echter omwegen kennen en tijdens de verschillende trajecten op zee wordt het stuurmansambacht belicht.
Tijdens de filmreis -een ware roadmovie op zee, een seamovie dus…- die voert over Markermeer, IJsselmeer, Waddenzee Noordzee, Oostzee, Atlantische Oceaan, Middelandse Zee en het Engelse Kanaal wordt de werkpraktijk gefilmd van de bemanning en worden specifieke zaken getoond die spelen op zeilschepen en in de beroeps-zeilvaartbranche. Ook wordt aandacht besteed aan onderliggende sociale thema’s die spelen op de schepen zoals leiderschap, samenwerking en zelfredzaamheid.
Een bijdrage aan deze film levert mooie voordelen op:
*elke donatie kent een directe, harde tegenprestatie (de z.g “reward”)
*naamsbekendheid op de aftiteling en/of bij vertonings-evenementen
*een bedrijfsmatige donatie is voor 150% aftrekbaar door de ANBI-regeling.
*het creëren van media aandacht voor de schepen en voor de vereniging.
*beroepsschippers worden gehoord en vertellen hun eigen verhaal
*een bijdrage aan een authentiek, inhoudelijk verhaal over een authentieke wereld.
Meer informatie www.hetverlangenvandewatergeus.nl en het crowdfunding-project