Voor meer dan drie ton aan nieuwe steigers voor Schiedamse watersportvereniging De Nieuwe Haven

SCHIEDAM – De oude waren ‘kuis verrot’ maar de nieuwe steigers kostten meer dan drie ton en vier jaar voorbereiding. Maar dan heb je ook wat. Met glanzend aluminium en glimmend hout heeft watersportvereniging De Nieuwe Haven splinternieuwe drijvende steigers. Weer spic en span op een prachtige plek in historisch Schiedam.

”Ze hebben het toch voor elkaar gekregen”, prees wethouder Bregman de leden. Door zelf naar financiering te zoeken en de organisatie ter hand te nemen. De honderd leden tellende jachtvereniging vierde vorige week de ingebruikname van de nieuwe vingersteigers die de schepen veilig moet parkeren in de Nieuwe Haven. Driehonderd meter kade gevuld met glanzende steigers. ”Zo kunnen we weer dertig jaar vooruit”, oordeelde de voorzitter.

Schiedam telt drie jachthavens en een zestal verenigingen met allemaal een eigen karakter en vaargebied. Die van de Nieuwe Haven telt meest kruisers en een enkele zeil- of sleepboot. Maar de meeste actieve leden hebben een motorjacht van rond de tien meter waar ze al de vrije tijd en vakantie op door brengen. ”Het is de keuze voor een camper of een boot” zeggen ze in koor. De boot betekent vaak een jarenlange hobby en liefde. En dat maakt dat de thuishaven zo belangrijk is. Hier een prachtige plek tussen historische kade en pakhuizen. Bovendien veilig met rondom bewoonde omgeving waar het goed toeven is op het rustige water van de oude binnenhaven. (www.nieuwestadsblad.nl, www.wsvdenieuwehaven.nl)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X