Informatie voor de watersporter
Voorbeschouwing WK ILCA 7 2022

Voorbeschouwing WK ILCA 7 2022

In Riviera Nayarit, Puerto Vallarta, Mexico worden van 23 tot en met 28 mei de wereldkampioenschappen in ILCA7 klasse gevaren. Team Allianz wordt daar vertegenwoordigd door zes zeilers en twee coaches. Zeilers zijn; Duko Bos, Niels Broekhuizen, Erik Voets, Thomas van Ofwegen, Willem Wiersema en Paul Hameeteman.

Rodie Mackelenbergh is de bondscoach van de Team Allianz Laserzeilers en kijkt uit naar deze week. “Doel van het team op dit WK is om te kunnen excelleren op olympisch niveau. We zijn als team aan het groeien om dit niveau al in deze lopende olympische cyclus tot Parijs 2024 te bereiken. Grote stappen worden gemaakt en hopelijk resulteert dat nu al in een top tien resultaat en dat het hele team zich plaatst in de goldfleet. We zijn blij dat we voor dit belangrijke evenement Yuri Hummel erbij hebben als tweede coach om ons te ondersteunen.”

Format
Als het weer het toelaat, bestaat dit kampioenschap uit een serie van 12 races, gezeild over een periode van zes dagen van 23 tot en met 28 mei. Op de planning staan twee races per dag en indien nodig kunnen er drie gezeild worden, om in te halen. Na vijf races is er een schrapresultaat en na 10 races volgt een tweede schrapresultaat. Er is in de Laserklasse geen medalrace! Website evenement voor uitslagen: http://2021-standard-men.laser-worlds.com/

Meer over de ILCA7
De Laser standaard voor de mannen en de Laser radial bij de vrouwen hebben beide een nieuwe naam. Tegenwoordig heten ze: ILCA 6 en ILCA 7. De zes en zeven staan voor het zeiloppervlak, 7 m2 voor de mannen en 6m2 voor de vrouwen. De regels zijn aangepast waardoor er meer botenbouwers zijn toegelaten. De ILCA is echter nog steeds een strikte eenheidsklasse die vanwege de eenvoud en geringe afschrijving zeer toegankelijk. Daardoor is deze boot nog steeds de meest wijdverspreide en bestverkochte in de wereld. En om die reden nog steeds olympisch. Logisch gevolg is dat de competitie sterk is, de concurrentie groot is, net zoals het aantal deelnemers

Team Allianz

·     Duko Bos
·     Paul Hameeteman
·     Thomas van Ofwegen
·     Erik Voets
·     Willem Wiersema

Zie voor meer details: https://www.teamallianz.nl/het-team/
Zie voor het evenement: https://2022ilca7men.ilca-worlds.org/

Voor meer informatie: teamallianz.nl

Foto: Sander van der Boch

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht