Informatie voor de watersporter

Voordrachten voor de 'Nationale Motorbootvaren Prijs 2014' kunnen tot 1 augustus 2014 worden ingediend

PERSBERICHT
Heerenveen – Een ieder, motorbootvaarders, watersporters, bedrijven of instellingen die iets hebben met het varen met een motorboot kunnen tot 1 augustus a.s. voordrachten indienen voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2014. De prijs zal dit jaar voor de tweede maal worden uitgereikt. In 2013 is de prijs gewonnen door de Provincie Drenthe voor het realiseren van de Veenvaart, het kanaal van Emmen naar Ter Apel.
De Nationale Motorboot Varen Prijs is bedoeld als steuntje in de rug voor initiatieven en activiteiten die bijdragen aan het plezierig,veilig en attractief motorbootvaren in Nederland. De prijs is een initiatief van Stichting Bevordering Motorbootvaren.
De Nationale Motorboot Varen Prijs is in het leven geroepen vanuit de gedachte dat overal in ons land verenigingen, organisaties, werkgroepen en particulieren in de weer zijn, om het motorbootvaren te bevorderen. Het kan daarbij gaan om het open houden of juist opnieuw bevaarbaar maken van vaarwegen, maar bijvoorbeeld ook om het volbrengen van een bijzondere vaartocht. Ook kunnen vrijwilligers bij bijvoorbeeld watersportverenigingen die bijzonder hebben bijgedragen aan het motorbootvaren genomineerd worden. Het is mede aan dit soort initiatieven te danken, dat tienduizenden Nederlanders elk jaar weer plezier beleven van hun motorboot. Met een speciale waarderingsprijs wil de Stichting Bevordering Motorbootvaren dat benadrukken en promotioneel ondersteunen. De prijs bestaat uit een herinneringsstandaard en een oorkonde.
Voorwaarden
Om voor de Nationale Motorboot Varen Prijs in aanmerking te komen, moet een initiatief of prestatie positief hebben bijgedragen aan één of meer van de volgende aspecten van het motorbootvaren:
• Het vaarplezier in de meest brede zin
• vaarroutes
• veiligheid en duurzaamheid
• de promotie van motorbootvaren
Een uitgewerkt voorstel of plan dat in de toekomst kan bijdragen aan het motorbootvaren kan eveneens worden voorgedragen. Verdere bijzonderheden staan vermeld op de website, waar ook het voordrachtformulier kan worden gedownload.
Jury
Voordrachten voor de Nationale Motorboot Varen Prijs worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury, onder voorzitterschap van Nico van Lamsweerde, oud-directeur van de Stichting Recreatietoervaart Nederland. De jury bestaat uit watersportjournalisten van de media de Waterkampioen, Motorboot,de Vaarkrant en uit vertegenwoordigers van het Watersportverbond, de KNMC en Veilig Verkeer Nederland. De juryleden, die zelf ook voordrachten kunnen indienen, worden jaarlijks benoemd of herbenoemd door het bestuur van de Stichting Bevordering Motorbootvaren.
Voordrachten indienen
Voordrachten voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2014 kunnen tot 1 augustus worden ingediend per e-mail: motorbootvarenprijs@kpnmail.nl. Elke voordracht dient te zijn voorzien van een bondige motivatie. Op basis van de ingediende voordrachten stelt de jury na 1 augustus de nominaties vast voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2014. Uit deze nominaties zal de jury vervolgens de winnaar kiezen.
Prijsuitreiking
De winnaar van de Nationale Motorboot Varen Prijs 2014 wordt – onder voorbehoud – vrijdag 5 september bekendgemaakt tijdens de geplande SRN-conferentie van de Hiswa te Water 2014 in Amsterdam.
Meer informatie www.motorbootvarenprijs.nl en www.motorbootzaken.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht