Informatie voor de watersporter

Voortrekkers watersport binnen overheid en bedrijfsleven openen morgen HISWA 2016

PERSBERICHT
Amsterdam – De HISWA Amsterdam Boat Show, die morgen van start gaat in RAI Amsterdam en duurt tot en met zondag 20 maart, wordt traditioneel geopend door personen die voor de watersport van groot belang zijn. Dit jaar wordt de openingshandeling verricht door vertegenwoordigers van de overheid en van het bedrijfsleven die de watersport een nieuwe impuls geven.
De HISWA vindt plaats aan de start van het watersportseizoen, dat tijdens de opening officieel wordt ingeluid. Daarnaast staat ook de toekomst van de watersport centraal en maakt een vakjury de winnaars van de Motorboot-, Zeilboot- en Product van het Jaar 2016 bekend.
Campagne ‘Welkom op het Water’
De watersportsector moet inspelen op de maatschappelijke en demografische ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden. Om deze reden is de promotiecampagne ‘Welkom op het water’ in het leven geroepen. Met deze campagne wil de watersportsector de komende jaren nieuwe watersporters aantrekken. Onderzoek laat zien dat er kansen zijn voor groei voor zowel traditionele als nieuwe vormen van watersport. Geert Dijks, directeur van HISWA Vereniging – de brancheorganisatie van de watersport – vertelt over deze campagne en over de samenwerking van 900 HISWA-watersportbedrijven om de komende jaren een groei te creëren. HISWA Amsterdam Boat Show is al partner van de campagne; het is de bedoeling dat meer organisaties aansluiten.
Luiden scheepsbel
De HISWA wordt traditioneel geopend met het luiden van de scheepsbel. Deze officiële openingshandeling wordt verricht door prominente bestuurders die een belangrijke rol vervullen in de watersport en -recreatie. Cees Loggen, Gedeputeerde Waterrecreatie Provincie Noord-Holland, Patrick Poelmann, Dijkgraaf Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, Luzette Wagenaar-Kroon, Burgemeester van de Gemeente Waterland en Udo Kock, Wethouder Financiën en Water van de Gemeente Amsterdam vertellen welke rol zij vervullen om de watersport een boost geven. Watersport in Nederland staat of valt immers bij een goed beleid op het gebied van water, vaarweginfrastructuur en economie.
Uitreiking awards
Ook worden de winnaars van de prestigieuze HISWA Zeilboot-, Motorboot-, en Product van het Jaar bekendgemaakt. De vier genomineerde zeilboten zijn de Hanse 315, Dragonfly 25, Maxi 1200 en Italia 9.98. Kanshebbers voor de Motorboot van het Jaar award zijn de Boarncruiser 1200 Elegance, Aluqa Abalone 28, Super Lauwersmeer Evolve OC, Spoker Saloon en Lillebror 78. Voor de Product van het Jaar verkiezing zijn zes producten genomineerd, namelijk VolansCOASTAL, Spinlock Lume-On, Torqeedo Cruise 2.0 FP en 4.0 FP, Quantum ™ Wireless CHIRP radar, IRig en Load Bearing Collar.
Meer informatie op www.hiswarai.nl en nominaties HISWA Awards.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht