Informatie voor de watersporter

Vrijdag en zondag roeiclinics door roeitoppers op HISWA te Water met Volans² en 'het nieuwe roeien'

PERSBERICHT
Amsterdam, Delft –  Sytske de Groot, lid van de bronzen Vrouwen Acht op de Olympische Spelen in Londen vorige maand, geeft vrijdag 7 september op de HISWA te water een roeiclinic in de Volans². De clinic vindt plaats van van 14.00 tot 15.30 uur bij de ligplaats van Volans Rowing. Om 15.00 komt er ook een groep kinderen van de basisschool voor een meet & greet met de medaillewinnares. Aanmelden kan bij de activiteitenbalie (D1).
Zondag 9 september geeft haar teamgenote Chantal Achterberg een clinic in de Volans², eveneens van 14.00 tot 15.30 uur. Op zondag is tevens Olaf van Andel de hele dag aanwezig als begeleider en instructeur voor proefroeien en clinics. Van Andel was slagman van de mannen roeiploeg Holland 8 van de Olympische Spelen in Beijing.
Volans², innovatieve skiff made in Holland
De Volans2 is een nieuw type skiff (eenpersoons roeiboot) die het sportief roeien toegankelijker maakt voor een breed publiek. De boot is in Nederland ontwikkeld door het bedrijf Volans Rowing, in samenwerking met onder andere DSM, TU Delft, VU Amsterdam en de roeibond KNRB. Met een gewicht van 20 kg en een lengte van 5.5 m is de Volans2 op een auto te vervoeren. Volans Rowing spreekt daarom van Het Nieuwe Roeien: roeien waar, wanneer en zo vaak als u wilt.
Het innovatieve zit hem verder in de materialen, de rompvorm en de sliding rigger. Niet het zitje beweegt op en neer, maar het deel met de riemen. De boot is snel, licht en compact en daarom geschikt voor zowel de sportieve recreant, opkomend roeitalent als de (top)sporter die graag training doet in de buitenlucht. Jong en oud, scholieren en veteranen, met deze boot kan een breed publiek plezier beleven aan het roeien. Met de Volans2 sluit Volans Rowing aan bij de plannen en activiteiten van zowel de Nederlandse roeibond KNRB als de internationale roeifederatie FISA om de roeisport breder bekend en toegankelijker te maken.
Meer informatie www.volansrowing.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht