Informatie voor de watersporter

Vrijwilligers Behoud Museumhaven Spakenburg komen vaak uit andere plaatsen en krijgen eerst ‘botter-theorie’

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG – De Stichting Behoud Museumhaven Spakenburg heeft 22 nieuwe vrijwilligers aangetrokken. Samen moeten de vrijwilligers er bij helpen om de cultuur en de schepen in de historische haven in stand te houden. De onbetaalde krachten krijgen nu een speciale opleiding aangeboden.

Het doel is om de vrijwilligers straks in te zetten in en rondom de haven. Zo zullen er schippers zijn, die met toeristen gaan varen, maar er zijn ook mensen nodig voor het onderhoud aan de botters.

LESSEN
Veel van de nieuwe vrijwilligers komen niet uit Bunschoten-Spakenburg. Daarom krijgen de nieuwelingen les over de geschiedenis van het oude vissersdorp. “We hebben eerst een stuk theorie gedaan, op de werf. We leren wat een botter is, waar hij voor gebruikt werd en waar ze de vis bewaarden”, vertelt José Arbon, één van de nieuwe vrijwilligers.

José komt speciaal uit Amersfoort om de lessen te volgen. Ze vindt het heel belangrijk om de geschiedenis van de schepen levend te houden. “Ik hoop dat we met elkaar kunnen laten zien dat er ook nog oude boten varen, met heel veel werk, maar met heel veel plezier.” (RTVUtrecht)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht