Vrouwen aan het roer op de HISWA manoeuvreerclinics tot en met zondag 10 maart

PERSBERICHT
Amsterdam – Kijken naar boten is leuk, maar zelf varen is nog leuker. Vrouwen krijgen op de HISWA Amsterdam Boat Show de gelegenheid om te laten zien wat ze kunnen tijdens de manoeuvreerclinics die vaarinstructeur Hanno Bosch geeft in de RAI haven. Mannen mogen mee, maar mogen zich niet met het varen bemoeien. De clinic is nog de hele beurs te volgen. De HISWA Amsterdam Boat Show wordt nog tot en met zondag 10 maart gehouden in Amsterdam RAI.
Vrouwen aan het roer, dat staat goed op 8 maart, immers internationale vrouwendag. De clinic vindt plaats op de boot van het maandblad Motorboot en wordt gegeven door trainer Hanno Bosch: “Ik heb zelf vandaag nog schade gevaren en zo zie je maar: ik vaar al dertig jaar, maar ik leer nog elke dag bij.” Dat mannen betere schippers zijn dan vrouwen, zul je Bosch dan ook niet horen zeggen. “Vrouwen krijgen vaak de kans niet. Gisteren bijvoorbeeld stelde ik een vrouw een vraag, maar gaf meneer antwoord. Tot drie keer toe. Toen heb ik er maar wat van gezegd. Zo’n clinic is dus ook een cursus opvoeden.”
Toch krijgen de deelneemsters tijdens de clinic, die ongeveer een halfuur duurt, de nodige tips voor beter manoeuvreren. Bosch: “Alles in het leven begint met een plannetje”, stelt Bosch. “Dus als je gaat aanvaren, kijk je eerst hoe de wind staat. Vervolgens gooi je de boot altijd met de kont in de wind, dat manoeuvreert een stuk makkelijker. Aanvaren tussen 30 en 45 graden en geen gas bijgeven. Als je het niet meer weet, boot stilleggen, als je dan ergens tegenaan vaart, heb je ook geen schade.”
Meer informatie www.hiswarai.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X