Informatie voor de watersporter

Vrouwen Team SCA met nieuwe coach en nieuwe VO65 boot op maiden trip naar Lanzarote

SCA_vertrek_lanzarote
foto: Rick Tomlinson/Team SCA

Southampton – Team SCA is met de eerste nieuw gebouwde VO65 voor de Volvo Ocean Race 2014-15 op ‘maiden trip’ van Engeland naar Lanzarote. Eerder heeft de boot verschillende proefvaarten gemaakt en allerhande tests ondergaan. Nieuw is ook Aksel Magdahl, die als coach en ‘man op de wal’  is toegevoegd aan het team. Bovendien is Magdahl verantwoordelijk voor de strategie en tactiek. De 34-jarige Noor, die meteen meevaart naar Lanzarote, heeft al twee Volvo Ocean races op z’n naam met de Ericsson en Sanya.

Het Nederlandse bemanningslid Carolijn Brouwer over de 1500 mijls trip zuidwaarts: “Normaal is zo’n reis niet zo spannend. Maar dan met een boot die al 70.000 mijl op de teller heeft. Deze boot heeft nog nauwelijks 300 mijl gevaren. Dan weet je dat je voorbereid moet zijn op verrassingen.”

De eerste helft van het traject ziet er gunstig uit, maar eenmaal ter hoogte van Portugal neemt de onzekerheid over de omstandigheden toe. De bemanning vaart in shifts van vier uur op en vier uur af, en zal zo steeds in andere samenstellingen op de proef worden gesteld. De Engelse Annie Lush: “Met zo’n splinternieuwe VO65 de oceaan over is toch wat anders dan wat heen en weer kruisen op de Solent…” (Nauticlink, Team SCA)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht