123 stickers

Vrouwenteam SCA ondanks laatste plaats toch tevreden met betere prestatie in Ocean Race

sca_sanya_270115
foto’s: VOR / Rick Tomlinson en Victor Fraile

Sanya (China) – Om 12.41.45 UTC (+8 lokale tijd) finishten de vrouwen van Team SCA als zesde in Sanya, China. Daarmee is de derde etappe van de Volvo Ocean race 2014-125 ten einde. Ondanks de laatste plaats toonden schipper Sam Davies (GBR) en haar bemanning, waaronder de Nederlandse Carolijn Brouwer, zich tevreden met de geboekte progressie.

“Het was een zware etappe, maar we zijn blij met hoe we hebben gezeild en dat we in de buurt van de koplopers konden blijven”, verklaarde Davies na afloop op de steiger. Ondanks het late uur kon Team SCA op een warm onthaal van een grote menigte rekenen.

Anders dan op de finishlijn in Kaapstad en Abu Dhabi, voer de damesboot nu wel op dezelfde dag als de winnaar en de rest van de vloot over de eindstreep. “13 uur later dan Dongfeng is prima, maar we hebben nog wat verbeterpunten om aan te werken”, aldus Davies.

Volgens de schipper hebben ze in de afgelopen 24 dagen op zee veel geleerd. Gedurende de eerste twee weken zeilde Team SCA te midden van de andere boten. “Dat is wat we wilden. Ons doel was om in contact te blijven met de de rest van de vloot om zo van ze te kunnen leren.”

Op de vraag hoe ze de gevreesde Straat van Malakka had ervaren, antwoordde Davies: “We waren hier vooraf wat nerveus over, want niemand van ons was daar eerder geweest en de andere schippers vertelden enkel horrorverhalen. Uiteindelijk vonden we het juist leuk om hier doorheen te gaan en alle obstakels te ontwijken. We hebben ons geen enkel moment onveilig gevoeld. Ik denk dat de anderen ons gewoon bang wilden maken. We zouden deze etappe met plezier nog een keer doen.”

Maar eerst wacht de vierde etappe van Sanya naar Auckland, die op 8 februari van start gaat. “We kijken ernaar uit om de vierde etappe te starten”, besluit Davies. (Team SCA, Volvo Ocean Race)