VVW-Ankerproject maakt toervaren in België goedkoper

Brussel – Toervaren is flink duurder geworden, witte diesel, duurdere concessies voor clubs met verhoging van de lidgelden voor gevolg. Er kwamen in 2010 opvallend minder bezoekers lang in de jachthavens. VVW-Toervaren, de grootste Vlaamse Toervaartorganisatie, werkte een grootschalig ankerproject uit dat er moet voor zorgen dat varen in Vlaanderen goedkoper wordt.

29 gouden en zilveren ankerclubs ondertekenden een protocol waarbij de ‘Gouden’ clubs beloven de bezoekers een eerste en tweede nacht aan halve prijs aan te reknen. ‘Zilveren’ clubs geven de bezoekers de eerste nacht aan halve prijs. Nadien betaalt men het gewone tarief. Het project loopt van 1 april tot 15 oktober 2011 en het geldt voor alle VVW-leden. Wie geen lid is van deze federatie dan kan ‘ankerlid’ worden voor 30 euro en geniet dan ook van de gunstvoorwaarden.

Passantenhavens doen mee
Om overal een goed aanbod ‘ankerplaatsen’ te kunnen geven werden overeenkomsten gemaakt met passantenhavens die voor toervaarders op pad onontbeerlijk blijven. Deze clubs worden zilveren ankerplaatsen waar men één nacht aan halve prijs kan blijven. Het gaat om Oudenaarde, Jachthaven Lokeren, Portus Ganda en ook de Brusselse Jachtclub, de BRYC. Deze jachthaven ligt evenwel niet in hartje hoofdstad, zoals de perstekst stelt, maar op iets meer dan 6 km van de grote markt van Brussel. Benieuwd hoe de adepten van deze club zullen reageren wanneer VVW-leden met leeuwenvlagjes opduiken.

Een blik op de kaart leert wel dat zowat heel Vlaanderen ingedekt wordt. Van Hasselt helemaal in het oosten, over Antwerpen, langs Leuven, over Grimbergen tot de hoofdstad. (BootMagazine/6minutes)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X