Waarschijnlijk mensensmokkelaars stelen RIB van 140.000 euro en rijden zich vast op het strand bij Blankenberge

Blankenberge/De Haan – Dieven hebben op een bedrijventerrein in Blankenberge een zware RIB van 140.000 euro gestolen. Ze wilden het vaartuig even later te water laten op het strand in Vosseslag (De Haan), maar daar reden ze zich vast. Een toerist vond de verlaten boot en waarschuwde de politie. Volgens de politie zou het gaan om mensensmokkelaars, die het speciaal gemunt hebben op een verzwaarde rib voor een oversteek naar Engeland op volle zee.

Onlangs werd de omheining van het bedrijf Wave Fun van Bart Lux in Blankenberge al een keer volledig opengeknipt. De daders wilden er toen al met de boot vandoor gaan. Lux: “Maar een van de wielen van de trailer was defect en in de jeep die ze wilden gebruiken zat geen brandstof. Daarom mislukte hun poging toen.”

Deze keer brandden de dieven – nu met een eigen voertuig – het slot van het toegangshek open met een snijbrander. Het defecte wiel van de trailer was nog geen twee dagen eerder gerepareerd en de boot had nog maar één keer gevaren. “Ik heb het gevoel dat ze het allemaal heel goed in de gaten hebben gehouden en ze precies wisten wat ze wilden…” (Nieuwsblad)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X