123 stickers

‘Wat gaat er mis in Friese watersport?’ artikel in Leeuwarder Courant doet nodige stof opwaaien

BALK (NL) – De Friese watersport staat volledig op de handrem. Dat stond woensdag 29 augustus 2012 loeigroot op de voorpagina van de Leeuwarder Courant en op pagina 2, de economiepagina van dezelfde krant. De aanleiding was een perspresentatie van een rapport over toekomstig toerisme, het European Tourism Futures Institute (ETFI) van de Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

De opdrachtgever van dat rapport (van lector Albert Postma van ETFI) is de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. Nederlands grootste zeilbotenverhuurder en activist voor ondernemend Friesland, Kees Alberts, was er bij en informeerde pers en bestuurders over de stand van zaken in de Friese watersport. En zo werd hij hoofdrolspeler in het breed uitgemeten drama bootverhuur. Daarin kreeg ook Manfred Gubbels van Maran Yachtcharter in Terkaple een prominente rol. Alberts wil naar Engeland, touroperators inzetten, beter management bij de door hem zo genoemde “papa-en-mama-bedrijfjes”, meer samenwerking. Gubbels wil een einde aan het prijsbederf door stuntende verhuurders, het onderscheid in kwaliteit duidelijker in beeld brengen en een betere weersvoorspelling.

Maar…. liggen er wel marktkansen in Groot-Brittannië? Zijn de grote jongens wel een voorbeeld? Zeilschoolhouder en eigenaar van een groepsaccommodatie met een hotelletje, Peter Keus, net op de markt met een innovatieve allround open zeilboot, de Keus 22, openbaart zijn visie op Friesland Holland Nieuws. (Frieslandhollandnieuws.nl)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X