Informatie voor de watersporter

Watcheye op METS met 'Digital Dutch Line' een nieuwe generatie AIS

PERSBERICHT
Gouda – Tijdens de METS, 15-16-17 november in de RAI Amsterdam, zal Watcheye de Digital Dutch Line introduceren. Deze nieuwe generatie AIS bestaat uit de B transponder, R receiver en S splitter. Allen gebaseerd op NMEA2000 én 0183, waterdicht, compact en nog gebruiksvriendelijker. Zo heeft de B een interne GPS antenne wat de installatie een stuk eenvoudiger maakt.
Overigens kan de GPS indien gewenst ook extern worden aangesloten. De B transponder en de R receiver zijn beiden voorzien van twee uitgangen, waarvan één USB. De R kan via deze USB gevoed worden. De B is voorzien van een Silent Modus, te bedienen via een extern aan te sluiten schakelaar. Beide apparaten hebben de van Watcheye bekende multiplex functie. De nieuwe DDLine producten zijn vanaf januari 2012 leverbaar.
Naast de Digital Dutch Line heeft Watcheye zich ingezet om zinvolle toepassingen te ontwikkelen voor de iPad. Deze zomer hebben we de Watcheye AIS App uitgebracht, die mede door de CPA en TCPA berekeningen een waardevolle toevoeging is gebleken op het gebied van digitale navigatie voor de iPad. De missende link was de verbinding tussen de apparatuur en iPad. Daar heeft Watcheye nu een oplossing voor gevonden.
In samenwerking met A Technology is een module ontwikkeld die NMEA0183 data draadloos de wereld in stuurt. Deze module is direct aan een AIS te koppelen , maar bijvoorbeeld ook aan een multiplexer, zodat de data van alle aangesloten apparatuur meegezonden wordt. De gegevens kunnen vervolgens worden weergegeven op de iPad. Op de METS is het prototype van dit WIFI accesspoint te zien. Naar verwachting zal het apparaat in het voorjaar op de markt komen.
Meer informatie www.watcheye.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht